Алтернативи за зехтина

Здравословни заместители на зехтина за готвене и хранене

Диетолозите, които се опитват да отслабнат, здравословните яденици и тези, които следват средиземноморската диета, използват зехтин като свое олио. Някои дори го наричат ​​" течно злато ", поради вкусния му вкус и изобилието от ползи за здравето. Но какво ще стане, ако имате нужда от алтернатива за зехтин? Ако търсите по-ниско съдържание на мазнини или нискокалорични заместители на маслиново масло, използвайте това ръководство, за да намерите най-добрия избор за вас.

Защо да използвате алтернатива на зехтина?

Преди да изберете заместител на маслиново масло, важно е да разберете ползите от петрола. Защо? Тъй като някои от алтернативите може да са по-ниски в мазнини и калории, но те също могат да бъдат ограничени по отношение на хранителната стойност. Когато претегляте плюсовете и минусите на използването на зехтин и ги сравнявате с предимствата и недостатъците на други продукти, можете да решите да се придържате към истинската сделка.

Една порция масло, включително зехтин, е една супена лъжица. Една супена лъжица зехтин осигурява 119 калории, всички от мазнини. Има 1,9 грама наситени мазнини, 1,4 грама полиненаситени мазнини и 10 грама мононенаситени мазнини в зехтина.

Това е високата концентрация на мононенаситени и полиненаситени мазнини в зехтина, които го правят привлекателна за здравните адвокати. Тези полезни мазнини спомагат за подобряване на здравето на сърцето и насърчават усещането за ситост или пълнота, което често е полезно за диетолозите и другите, които се опитват да ядат правилния брой калории всеки ден.

За сравнение, една порция растителна мазнина (като Crisco) осигурява 110 калории и 12 грама от общата мазнина. Има 3,5 грама наситени мазнини, 6 грама полиненаситени мазнини и 2,5 грама мононенаситени мазнини в скъсяване. Маслото осигурява 102 калории на порция. Но всички калории са предимно от наситени мазнини.

Здравните специалисти препоръчват на американците да намалят приема на наситени мазнини в полза на моно и полиненаситените мазнини.

В допълнение към ползите за здравето на зехтина, много готвачи и здравословни яденици се радват на гъвкавостта на продукта. Можете да готвите с това масло, но също така прави хубав сос за потапяне на хляб и може да се използва вместо масло или майонеза върху хляба, когато правите сандвич.

Също така има ли някакви недостатъци чудото масло? Да, така е. Зехтинът е много лесно да се консумира повече. Тъй като маслото идва в бутилка, по-трудно е да се упражнява контрол на порциите, когато се излее в тиган или чиния. Освен ако не използвате последователно мерителна лъжица, вероятно ще използвате повече от една сервиса, когато я излеете на салати или я разточете на зеленчуци.

В допълнение, зехтинът може да бъде скъп и е по-трудно да се съхранява от някои от най-популярните заместители на маслиново масло. Ако не съхранявате маслото правилно, вкусът се променя. Вашият скъп петрол може да се разболее, преди да имате промяна, за да използвате целия контейнер.

Популярни заместители на зехтина

Преди да започнете да търсите алтернативен петрол, важно е да прецените как възнамерявате да го използвате. Не е вероятно да намерите един продукт, който ще направи всичко, което зехтинът прави.

Всъщност, може да изберете да купите няколко различни алтернативи, които да отговарят на вашите нужди.

Това са едни от най-популярните заместители на маслиново масло на пазара.

По-добри решения за зехтина

Ако харесвате вкуса и гъвкавостта на зехтина, най-доброто решение е да се придържате към него и просто да използвате по-малко. Някои хора готвят всичко в зехтина и в крайна сметка консумират повече от необходимото, за да постигнат важните ползи за здравето. Има няколко различни начина да се намали, за да можете да се насладите на вкус и уелнес на зехтин.

Слово от

Ако се опитвате да подобрите диетата си или да отслабнете, може да се изкушите да избягвате напълно мазнините. Но мазнините са основен макронутриент и здравословните мазнини помагат на тялото ви да функционира правилно. Разбира се, мазнините са по-високи в калориите. Така че избирате петрола си разумно и се забавлявайте с него. Зехтинът и повечето алтернативи за зехтин могат да добавят вкуса и подсилване на храненето за вашето добре балансирано хранене.