Функцията на отвличане в тялото

Научете за смисъла на отвличането и влиянието му върху тялото ви

Отвличането е кинезиологичен термин, който означава да се отдалечи от средната или средната част на тялото или от съседна част или крайник. Средната точка на тялото се нарича "сагитална равнина". Сагиталната равнина разделя тялото на лявата и дясната част.

Действието на отвличането се постига чрез отвличащ мускул в тялото. Има няколко отвличащи мускули в тялото, включително в краката, ръцете и краката.

Що се отнася до пръстите и пръстите на тялото, отвличането се отнася до разпространението на цифрите далеч от центъра на крака или ръка. Разпространението на ръцете или краката отстрани на тялото и далеч от центъра на тялото е пример за отвличане. Прибавянето , което означава да се приближи до средната равнина на тялото, е обратното на отвличането.

Отвличащите мускули на крака често се наричат ​​хипнотизатори и се състоят от мускула gluteus medius (първичен отвличач) и gluteus minimus. Синергистките мускули включват: psoas , piriformis, Tensor Fascia Latae (TFL), sartorius, quadratus lumborum и rectus femoris .

Похитителите движат краката далеч от средната линия на тялото, когато се свиват. Те също така помагат за завъртане на бедрата в бедрената гнездо и за стабилизиране на тазобедрената става. Отвличачите се прикрепват от таза към бедрената кост (бедрената кост).

притеглям

Привличането е обратното на отвличането, въпреки че и двата термина идват от латински думи със същото преведено значение.

Адукцията се отнася до всяко движение, което привлича част или структура на тялото към центъра на тялото. В специфичния случай на пръстите на пръстите и пръстите, адукцията се отнася до привеждане на цифрите заедно към центъра на ръката или крака. Пример за това би бил да притискате ръката си и да направите юмрук.

Вместо да разтягате ръцете или краката си, прикрепването им близо до вас ще бъде пример за привличане.

При човек, мускулите на адуктори, които се намират в областта на бедрата на крака, обикновено се наричат мускули на слабините . Мускулите на слабините включват: адукторния магнус, адуктор Longus, адуктор бревис, пектинеус и грацилис. Те придърпват краката заедно, когато се свиват. Те също така спомагат за стабилизирането на тазобедрената става. Адактоните се прикрепват от таза към бедрената кост (бедрената кост).

И двата термина се отнасят до движението на структурата на тялото и се въртят около центъра на тялото или сагиталната равнина.

Примери: Отвличането на ръката би означавало, че я повдигате и излизате настрани - далеч от средната линия на тялото.