Racewalking тренировки, тренировки и график

Изграждане на скорост, издръжливост и аеробни възможности

След като научите техниката на състезанието , можете да я сложите да работи с ходене на тренировки и тренировки. Като променяте ходенето на тренировка, ще развиете скорост, ще подобрите аеробния си метаболизъм и V02 макс , ще изградите мускули и производителност.

Ефекти на тренировъчното трениране

Racewalking използва повече мускулни групи, отколкото обикновеното ходене, което означава, че имате по-висока интензивност на упражняване, когато се състезавате, подобно на бягане.

Това е дейност с интензивна интензивност, докато оживеното ходене е дейност с умерен интензитет. Сърцето и белите дробове ще работят по-силно.

Ключът към тренировъчните тренировки не е да превишавате лактатния праг , което се случва, ако работите така усилено и дълго, че тялото ви изгражда млечна киселина в мускулите. Това се случва, когато работите на 90 процента или повече от максималния си сърдечен ритъм за повече от 50 минути. Чрез познаването на максималния пулс и използването на монитор за сърдечен ритъм можете да се уверите, че работите по подходящ начин за различните тренировки.

График за тренировки с раса

Този седмичен график се препоръчва в клиниката на Dave McGovern. Той е проектиран така, че да усъвършенства всички аспекти на вашата радостна производителност - скорост, издръжливост и аеробна фитнес. С всяка тренировка, обръщайте внимание на вашата раковина форма и поза .

Всеки ден тежък тренировка е последван от ден за възстановяване или ден на почивка, така че тялото ви има време да поправя и изгражда нови мускули и кръвоснабдяване, необходими за подхранването му.

Можете да променяте графика така, както е най-подходящ за начина ви на живот, но се опитайте да редувате тежки дни и лесни дни.

Racewalking Бормашини

Тези тренировки могат да се практикуват по време на загряване. Първоначално те трябва да се правят бавно, за да се развият правилните движения. По-късно те могат да бъдат направени по-бързо. Започнете с най-малко пет минути бавно ходене, след това извършете тренировките за 30 до 40 секунди. Направете няколко повторения.

Тези тренировки бяха адаптирани от Ero Fit Northwest Racewalk Clinic с треньор Джуди Хелър от Wonders of Walking.