Ревен въглехидрати, калории и ползи за здравето

Ревенът е плодов плод и обикновено се яде в рецепти с много захар, така че хората с ниски въглехидрати трябва да се притесняват от всякакви съдове, съдържащи ревенци, направени за тях. От друга страна самият ревен съдържа много малко естествена захар, така че е чудесен избор, ако можете да контролирате количеството захар в храната.

Веднъж беше популярно да се закача на суровите стъбла на ревен (който сякаш се разрастваше навсякъде) със спринцовки от сол.

Правенето на едно и също нещо със захар е обичайно на други места. (Не яжте листата обаче, тъй като те са отровни.)

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс

Няма научно изследване на гликемичния индекс на ревен. Гликемичното натоварване по-долу се основава главно на ниското количество въглехидрати и на високото количество фибри в растението.

Гликемично натоварване

Ползи за здравето

Ревенът е добър източник на витамин К , добър източник на витамин С и справедлив източник на калий. Също така е приличен източник на лутеин и някои фитонутриенти. Ако ядете много от него, може да получите слабително действие.

Рецепти с ниско съдържание на въглехидрати

Каролин на All Day I Dream за храните Blog има доста ниско съдържание на въглехидрати рецепти, и аз намерих си рецепти, за да бъде наистина страхотно.

Всички тези рецепти са без глутен, както и с ниско съдържание на въглехидрати. Разгледайте:

Други предложения за сервиране

Задушени Ревен: Просто готвя нарязан нарязан ревен с малко вода. Добавете малко канела или индийско орехче, ако желаете. Когато е меко, подсладете се с вкуса си с любимия заместител на захарта. Сервирайте със сметана без захар.

Маринована ревен: Направете както и други видове кисели краставички, като кисели краставички, които правят подправки.

Като зеленчуци: Ако правите богато, тежко ястие, добавянето на малко варено мляно ревен може да добави искра.

Източници:

Лерукс, Маркус Фостър-Пауъл, Кей, Холт, Сузана и Бранд Милър, Джанет. "Международна таблица на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2002 г." Американски вестник за клинично хранене . Vol. 76, No. 1, 5-56.

USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартен справочник, издание 28.