Как да се справим с дискомфорта по време на продължителни състезания или състезания

6 съвета за движение през болка

По време на вашето половин или пълен маратон тренировка или самата раса, може да се наложи да се справите с някаква болка или дискомфорт. Ето някои съвети за това.

1 - Помислете извън тялото

Йордания Сименс / Гети изображения

Нека умът ви да поеме от тялото ви и да се опита да се съсредоточи върху външната среда и всичко, което се случва около вас. Разгледайте другите бегачи - има шанс някой друг да изглежда много по-зле, отколкото се чувствате!

2 - Променете страха си

Йордания Сименс / Гети изображения

Извършването на лека корекция на стреса може да доведе до огромна разлика във Вашето ниво на дискомфорт. Опитайте се да удължите или скъсате леко стъпките си, или малко по-бързо. Не е нужно да го правите за дълъг участък - достатъчно, за да включите мускулите, които използвате, и вероятно да облекчите болката, която изпитвате в определени области.

3 - Разсей себе си

Майкъл Флан / Allsport Images / Getty

Правете каквото е необходимо, за да запазите ума си: да пеете песни, да играете умствени игри, да разчитате на хора, да говорите с други бегачи. Ако сте в състезание, съсредоточете се върху това, което зрителите се възхищават и четат своите знаци за маратон . Изберете забележителност, като следващия маркер за миля или водния стоп, и се съсредоточете върху постигането на това. Не мислете колко повече трябва да отидете до финала. Пробийте състезанието на по-малки сегменти.

| Повече ▼

4 - Говорете с вас

Герои изображения / Гети изображения

Независимо дали мислите за себе си или всъщност говорите на висок глас, дайте си разговор. Продължете да повтаряте мантрите си за бягане . Напомнете си какво сте пожертвали, за да стигнете до тази точка. Спомнете си как сте преминали през умора и болезненост преди и как можете да го направите отново.

5 - Вземете почивка на разходка

Арнолд Медия / Гети изображения

Разхождайки се по време на дълъг сезон или състезание, шансовете ви да се отпуснете и да се възстановите, изпълват мускулите и ставите ви и наистина могат да разрушат монотонността. Умът ви може да се съсредоточи върху това, да направите нещо различно, което може да бъде огромно умствено оживление. Някои маратонки искат да минат през водата и след това да започнат отново да действат, след като приключат с приемането на течностите си.

| Повече ▼

6 - Останете мълчаливо труден

Герои изображения / Гети изображения

Не се предавайте на периоди на съмнение и дискомфорт. Помнете цялото обучение, което сте извършили и вярвайте в него. Помислете колко силно сте работили и как ще бъдете възнаграждаващи за завършването на маратона.

| Повече ▼