Хранене за упражнения при студено време

Cold Weather Sports Nutrition - Какви са най-добрите храни за зимни спортисти?

Упражняването в студеното време носи някои уникални предизвикателства за спортистите, които участват в зимните спортове. Всеки, който упражнява в студено време, трябва да вземе няколко предпазни мерки, за да остане удобен, безопасен и все още да работи на оптимално ниво, когато температурите паднат.

Основните притеснения на атлетите и трениращите в студено време включват:

Но това, което ядете и пиете преди и по време на тренировка в студено време, също може да ви помогне да направите всичко възможно и да останете удобни и безопасни. Правилното хранене спомага за регулирането на сърдечната температура, поддържа топлото ви тяло и осигурява достатъчно гориво за работещите мускули. При топло време е лесно да се изпотявате, за да регулирате температурата и да премахнете излишната топлина, но в студено време трябва да генерирате повече топлина, за да останете топло.

В студено време температурата на тялото ти обикновено пада. Вашият метаболизъм се увеличава, за да се затопли и овлажнява въздуха, който дишате, и имате склонност да изгорите малко повече калории, за да останете топло. Дишането в студен сух въздух принуждава тялото ви да затопли и овлажнява този въздух и при всяко издишване загубите значителни количества вода. Зимните атлети трябва съзнателно да пият повече течности, за да заменят водата, която се губи чрез дишането.

Добавете това към понижено желание за пиене (механизмът на жаждата се намалява при студено време) и можете да разберете защо една от най-големите хранителни нужди по време на зимната тренировка е заместването на загубените течности и получаването на подходяща хидратация . Дехидратацията е една от основните причини за по-слабото представяне на студа.

Когато става дума за хранене по време на тренировки в студено време, топлите храни са идеални, но не са много практични. Проблемът със студените храни и течности е, че те могат да охладят тялото. През лятото този охлаждащ ефект е полезен по време на тренировка, но през зимата горещите храни са по-добър избор.

Идеалните храни са сложни въглехидрати, консумирани 2 часа преди упражнението. Супи, чили, хляб, багели, паста с доматен сос, печени картофи, зърнени храни, фъстъчено масло, постно месо и нискомаслено сирене са добър избор.

Също така е важно да се яде непрекъснато, за да се заменят въглехидратните магазини, които се използват за упражнения и затопляне. Ако не замените тази енергия, вероятно ще се почувствате по-уморени и охладени. Децата по-гладни по-често и умората по-бързо. Това е особено важно за децата. Планирайте напред и донесе енергийни барове, шоколадови блюда, микс от пътеки, банани, сандвичи или нещо, което ви харесва и ще ядете.

Прочетете още:

Препоръки за хранене със студено време

И накрая, важно е зимните спортисти да имат с тях спешен хранителен източник. Това е извън това, което планирате да ядете. Скрийте допълнителен енергиен бар някъде за всеки случай.