Колко калории ли изгори тичане на миля?

Могат ли калории да се изгорят по време на 5 килограма, за да се оправдае голяма храна?

Знаете ли колко калории изгаряте на миля? Или какъв е броят на калориите, изгорени по време на 5K? Ако гледате диетата си, вероятно трябва. Много упражнения използват пет километра (5K) състезание, като путка тръс, за да оправдаят яденето на измама или да изгорят календари за Деня на благодарността . Но калориите, изгорени в състезание от 5 килограма, наистина влошават калориите, консумирани на празничната трапезна маса?

И колко далеч трябва да тичате, за да изгорите това измамно ястие?

Колко калории ли изгори тичане на миля?

Броят на калориите, които изгаряте при работа, зависи от няколко различни фактора.

Например, телесното тегло е различно. Един по-тежък бегач обикновено изгаря повече калории, отколкото едно по-леко бегач на джогинг със същото темпо за същия период от време.

Скоростта също може да играе роля. По-бързият бегач може да изгори повече калории, отколкото някой, който се движи по-бавно, ако се движат за същия период от време.

Пол може да играе роля, тъй като мъжете често изгарят малко повече калории от жените, когато изпълняват подобни задачи.

И накрая, разстоянието обикновено ще промени числата, защото може да определи количеството време ( продължителност ), което тялото ви изгаря допълнително калории, за да тича. ,

Какво означава това за теб? Като основно правило ще изгорите около 100 калории на километър, независимо от темпото (защото по-бързите участници завършват същото разстояние за по-малко време).

Можете да използвате тези ръководства, за да получите обща представа за това колко калории изгаряте на миля.

Приблизителни калории изгорени

В движение нагоре ще изгори повече калории, отколкото да се движите на равна повърхност. И други препятствия, като груб терен (като например пътека или бягане на плажа) също могат да повлияят на броя на калориите, които изгаряте.

Изгорени калории по време на 5 килограмов разход или разходка

Точният брой калории, които горя, когато ходите или управлявате 5k, ще зависи от размера на тялото ви и от пола ви. Времето в деня на състезанието може да промени и това. Ако е ветровит, ще трябва да работите по-усилено, за да стигнете до финалната линия.

Ако сте пуснали скорост от 10 минути на миля и сте завършили 3,1 мили (пет километра), използвайте тези числа, за да изчислите броя на калориите, които бихте изгорили. По-бързите бегачи и по-бавните бегачи биха имали подобни разходи за калории, тъй като промяната в продължителността компенсира разликата в скоростта в повечето случаи.

За да разберете колко калории изгаряте по време на 5K, използвайте онлайн калкулатор и въведете темпото и размера на тялото си. За да увеличите броя си, вижте дали можете да стартирате малко по-бързо или да добавите кратко подгряващо джогинг и да охладите ходенето след събитието.

Калории, изгорени по време на по-дълги раси

Можете да използвате прогнозата за 100 калории за миля, за да изчислите броя на калориите, изгорени при продължителни събития. Въпреки това, тичането на формата може да се влоши, докато се движите по-дълги разстояния. Тялото ви уморява и движението става по-малко ефективно. По тази причина може да изгорите повече калории при по-дълги събития, като например 10K, половин маратон или маратон.

Може ли 5К калории да изгориш измамната храна?

Много бегачи празнуват края на бегач с ухажващ брънч, щастлив час или голяма семейна вечеря. Ако провеждате ежегодно надбягване с путка, празнувате края на вашето състезание 5K с огромна вечеря на благодарността. Но тече ли достатъчно активност от 5 килограма, за да изгори калориите в типичната вечеря на благодарността?

В повечето случаи еднократна поредица няма да изгори достатъчно калории, за да се похвали със снизходителна вечеря в ресторант или празнична вечеря с всички фиксирания. И е малко вероятно да изгори калориите в ядене на благодарността. Въпреки че отговорът зависи отчасти от броя на калориите, които ядете по време на хранене. В повечето случаи, обаче, ще трябва да изпълните няколко последователни тръка от Турция, за да изгори целия празник.

Например, много експерти смятат, че консумирате между 2500 и 4100 калории по време на типично ядене на благодарността. Това хранене вероятно ще включва висококалорична пуйка с кожа, картофи с пълномаслено пюре и сос, няколко напитки, напоени с масло и разбира се, една или две парчета пай с бита. Дори и ако сте в състояние да изгори 300 калории по време на 5K ход, ще трябва да изпълните 8 или повече състезания, за да изгори тези калории. Но не е нужно да ядете толкова много.

Ако искате да балансирате калориите в храненето на Деня на благодарността с калориите, които горят по време на 5 килограмов ход или разходка, ще трябва да имате предвид размерите на порциите и избора на храна по време на празника. Можете да намалите калориите в храненето на благодарността с помощта на няколко диета, които са приятелски настроени по време на празника.

Имайте предвид, че дори и при тези здравословни решения, вероятно ще продължите да консумирате повече калории, отколкото изгаряте по време на 5 килограмов пик или разходка. Но това не означава, че няма стойност при участието в турския трот. Бягането е чудесен начин да се подобри здравината в долната част на тялото, да се подобри нивото на годност и връзката с приятели и семейство. Участвайте в търга на Деня на благодарността и след това добавете няколко допълнителни пешеходни сесии или кратки писти към седмичната тренировъчна програма, за да поддържате диетата си на път.