Как да направите дръжка за Вашите съпротивителни ленти

Ако имате нараняване или заболяване, можете да се възползвате от квалифицираните услуги на физически терапевт, за да ви помогне да се възстановите напълно. ПТ може да оцени функционалната ви мобилност и да предложи упражнения за подобряване на обхвата на движение и сила.

Едно голямо учение за подобряване на здравината и мобилността е съпротивата. Бандите, подобно на Theraband, могат да се използват за подобряване на здравината и могат да се използват като лента за упражнения за гъвкавост .

Един проблем с лентата за съпротива: може да бъде трудно да се задържи и може да дразни ръцете ви.

Така че как да запазите съпротивата си да не се изплъзва от ръцете ви? Как да се предпазите от дразнене, като плътно захващате съпротивителната лента в ръцете си, докато упражнявате? Опростен: направите своя собствена дръжка.

Направи си сам дръжка за твоя Терабанд

За да направите своя собствена дръжка за лента за съпротива, следвайте тези прости инструкции:

  1. Залепете малък контур във всеки край на съпротивата си.
  2. Получете две малки кърпи за ръце и ги навийте.
  3. Протегнете отворите на всеки край на съпротивителната лента и поставете кърпата в бримките.
  4. Уверете се, че цирковете не са твърде големи, защото вашите кърпи просто ще паднат. Втулките трябва да са достатъчно малки, за да държат кърпата на място.
  5. Сега хванете всяка кърпа в края на Вашия Терабанд и вие сте готови и сте готови да упражнявате. Лесно плюш, лимон стиснат!

Кой може да се нуждае от дръжка на лента за съпротива?

Някои хора могат просто да хванат лентата си на съпротива и да я увият около ръцете си, за да се упражняват.

Други може да имат трудно да го хванат. Условия, които могат да причинят затруднения при захващане на терапевтична лента, могат да включват:

Всеки път, когато използвате група за съпротива, може да искате малко повече комфорт.

Това е напълно добре; просто направете свои собствени дръжки за вашата група и сте готови да се упражнявате.

Използване на Вашата съпротива Band

Вашият физически терапевт може да ви даде съпротива като част от вашата програма за рехабилитация. Групата трябва да се използва според инструкциите на физическия терапевт. Уверете се, че сте в състояние да държите лентата плътно с дръжките си. Ако не можете, трябва да поговорите с физическия си терапевт, който може да предпише алтернативи, които да задържат групата.

Общите упражнения, които можете да използвате с вашата лента за съпротива, снабдена с удобни дръжки, включват:

Не забравяйте да се свържете с Вашия лекар и физически терапевт, за да сте сигурни, че упражнението е безопасно за вас.

Избягвайте наранявания с Вашата съпротива Band

Знаехте ли, че можете да се нараните, като използвате съпротивата си? Сигурни сте! Макар и рядко, може да станете ранени, ако се упражнявате неправилно или ако групата се разпадне и се върне при вас, докато тренирате. Уврежданията могат да включват:

Най-долу: Използвайте правилно съпротивата си. Проверявайте периодично вашата група за съпротива при разкъсвания, пукнатини или крехки области и заменете бандата си, ако видите нещо нередно с нея. Ако не сте сигурни дали вашата лента за устойчивост е безопасна за употреба, приведете я в PT. Той или тя може да провери бандата ви и да ви предложи нова, ако е необходимо.

Ако използвате група за резистентност като част от вашата домашна тренировъчна програма, може да се възползвате от кърпата, за да направите свои собствени дръжки. Това може да ви помогне да поддържате здраво сцепление на съпротивата си и да увеличите максимално комфорта, докато тренирате.