Belviq: разходи, нежелани реакции и отзиви

Научете цената на BELVIQ без застраховка

BELVIQ (лоркасерин) е лекарство за отслабване, одобрено от Администрацията по храните и лекарствата (FDA). Ако сте със затлъстяване или имате наднормено тегло и имате свързано с теглото медицинско състояние, това може да ви помогне да отслабнете. Но нежеланите реакции на BELVIQ и разходите за BELVIQ трябва да се имат предвид, преди да решите дали хапчето за диета е подходящо за Вас.

Как работи BELVIQ

BELVIQ и BELVIQ XR (удължено освобождаване) са одобрени от FDA за употреба при възрастни с BMI 30 и повече или за хора, които имат индекс на телесна маса от поне 27 години и имат най-малко едно свързано с теглото състояние като високо кръвно диабет тип 2 или висок холестерол.

BELVIQ е предназначен да ви помогне да се чувствате пълно, след като сте яли по-малко храна. Лекарството активира серотониновите рецептори в мозъка ви. Серотониновите рецептори регулират глада. Когато те сигнализират тялото да се чувства пълно, може да сте в състояние да ядете по-малко и да отслабнете.

Предписващата информация за BELVIQ обяснява, че потребителите приемат едно хапче от 10 милиграма два пъти дневно заедно с нискокалорична диета и тренировъчна програма. Според FDA лекарството трябва да се приема за остатъка от живота на пациента, за да се поддържа здравословно тегло . BELVIQ не трябва да се приема от жени, които са бременни или кърмят.

Колко тегло ще загубя на BELVIQ?

В клинични проучвания изследователите са изследвали 8000 пациенти с наднормено тегло и със затлъстяване. Средното количество от загубеното тегло сред тези изпитвани субекти е било 3 до 3,7% от общото им телесно тегло. Приблизително 47% от пациентите без диабет са загубили поне 5% от общото си телесно тегло, в сравнение с 23% от пациентите, приемали плацебо.

Така например, ако сега тежите 250 паунда, би било разумно да очаквате да загубите между 7,5 и 12,5 паунда, докато приемате BELVIQ с диета и упражнения. Въпреки че това може да не изглежда като значителна загуба на тегло, някои пациенти може да са в състояние да спечелят ползи за здравето, като загубят малко тегло.

Центровете за контрол на заболяванията отбелязват, че загубата на само 5-10% от общото телесно тегло може да осигури ползи за здравето, като подобрение на кръвното налягане, холестерола в кръвта и кръвната захар.

Ако не спестите поне 5% от телесното Ви тегло през първите 12 седмици на BELVIQ, няма вероятност лекарството да работи за Вас и Вашият лекар може да ви отстрани лекарството.

BELVIQ странични ефекти и рискове

Според FDA често срещаните нежелани реакции на BELVIQ включват главоболие, замайване, умора, гадене, сухота в устата и запек. При пациенти с диабет нежеланите реакции са ниска кръвна захар (хипогликемия), главоболие, болки в гърба, кашлица и умора. Националният институт по здравеопазване предоставя пълен списък на нежеланите реакции, които трябва да прецените и обсъдите с Вашия лекар, преди да приемете лекарството. Лекарството също не е одобрено за пациенти, които са преживели реакции към лоркасерин или някоя от съставките на продукта в миналото.

В ранните етапи на изследването изследователите са загрижени за сърдечни проблеми при пациенти, приемащи BELVIQ. Но FDA оттогава стигна до заключението, че лекарството е малко вероятно да предизвика проблеми с сърдечната клапа, които са били засегнати в ранните проучвания. Въпреки това, BELVIQ не е проучен при пациенти със сериозно сърдечно-съдово заболяване и FDA препоръчва пациентите с конгестивна сърдечна недостатъчност да бъдат особено предпазливи при приемането на лекарството.

Освен това, според New England Journal of Medicine, има някои опасения, че лекарството може да носи риск от психични или психологически проблеми, особено за хора, които приемат определени лекарства. Според FDA потребителите на BELVIQ могат да получат серотонинов синдром, особено когато се приемат с лекарства, които увеличават нивата на серотонин или активират серотониновите рецептори. Те включват лекарства, които се използват за лечение на депресия и мигренозно главоболие. Лоркасерин може също да причини смущения в вниманието или паметта.

Belviq Разходи и застраховки

Когато изчислявате общата стойност на BELVIQ, трябва да имате предвид, че дозата според FDA е две хапчета на ден.

Така че повечето пациенти ще изискват 60 хапчета на месец. Също така трябва да помните, че ако искате да поддържате загубата на тегло, трябва да останете на BELVIQ и, разбира се, да продължите да плащате за лекарството.

Цената на BELVIQ също варира в зависимост от застрахователното покритие и от хапчето, което приемате (BELVIQ или BELVIQ XR). Ако имате медицинска застраховка, която покрива цената на лекарството, тогава средната цена на ден ще бъде около 2 долара на ден за BELVIQ XR и 2,20 долара на ден за BELVIQ с парични спестовни карти на уебсайта на фирмите.

Ако нямате застрахователно покритие за лекарството, можете да очаквате да платите повече. Средната цена за BELVIQ без помощ е по-близка до $ 3,20 на ден.

Дали BELVIQ е точно за вас?

Тази диета лекарство не се препоръчва за "суета загуба на тегло." Това е, хапчето за отслабване не трябва да се използва за хора, които просто искат да изглеждат по-добре в любимата си дънка. Разбира се, има значителни разходи, които трябва да бъдат взети предвид, ако имате интерес да приемате BELVIQ. Няколко критични прегледа на BELVIQ споменаха за дългия списък на възможните нежелани реакции и малката тежест, която може да ви помогне да загубите. Но ако сте опитвали други методи за загуба на тегло без успех, може да искате да обсъдите с лекуващия си лекар. Не забравяйте да прецените всички рискове и ползи, когато говорите с вашия доставчик на здравни услуги, за да направите най-доброто решение за медицински и начин на живот за Вас.

Източници:

> Arena Pharmaceuticals . Arena Pharmaceuticals и Eisai обявят одобрението на FDA за BELVIQ® (лоркасерин НС1) за хронично управление на теглото при възрастни, които са с наднормено тегло с коморбидност или затлъстяване.

Центрове за контрол на заболяванията. Здравословно тегло - това не е диета, това е начин на живот! http://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/index.html

Д-р Ерик Колман, д-р Джули Злат, д-р Мери Робъртс, д-р Еми Еган, Д-р Джойс Уейвър, Pharm.D. И Къртис Розбрау, MD, MPH. "Оценката на FDA за две лекарства за хронично управление на теглото." New England Journal of Medicine 25 октомври 2012 г.

Администрация по храните и лекарствата. Медикациите целят дългосрочно контролиране на теглото. http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm312380.htm

Администрация по храните и лекарствата. FDA одобрява Belviq за лечение на възрастни с наднормено тегло или затлъстяване. http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm309993.htm

Търсенето на Алфа. Оценяване на Belviq на арената като лекарство за диабет. http://seekingalpha.com/article/1059621-assessing-arenas-belviq-as-a-diabesity-drug