Бавен готвач, нарязан на свинско улично тако

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 254

Мазнини - 14 гр

Въглехидрати - 16гр

Протеин - 15 гр

Общо време 255 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 240 мин
Сервирания 10 (по 1 тако)

Бавното готвене отнема свинско месо на божествено ниво. Тя става супер ароматна с куркума подправен трион и нежна, когато се втрива в доматен мед, оцетен ябълков сайдер и сос от Дижонска горчица.

Мозъчният тласък в това ястие идва от индийската куркума от подправки, с мощни противовъзпалителни свойства. Установено е, че куркума предпазва от възпаление в тялото. Това също е полезно за здравето на мозъка. Освен това витамин С, калий и фолиева киселина в доматената паста предлагат на ума си полезни хранителни вещества.

Суровият ябълков оцет е силен тоник. Той е пълен с пробиотици - добрите бактерии! Оцетът дава на соса възхитителен кисел вкус, който е добре балансиран от сладостта на суровия мед. Това е прекрасно, не по-мирно ястие.

Съставки

подготовка

  1. Поставете куркума, солта, чесъна на прах, червения пипер и черен пипер в голяма купа. Разбъркайте заедно и добавете парчетата свинско месо. Разтрийте всички страни със сместа от подправки.
  2. В друга купа добавете доматена паста, оцет, вода, сос Worcestershire, мед и горчица. Разбърквайте до добре смесени.
  3. Добавете парчетата свинско месо в купата на бавната печка. Изсипете течната смес отгоре. Закрепете бавния капак на готварката отгоре и стартирайте печката. Купете в определеното време на печката (обикновено 4 до 6 часа за обезкостено месо).
  1. Когато готвенето приключи, отворете готварска печка и отстранете месото на дъска за рязане. С две вилици внимателно издърпайте свинското месо. Поставете месото върху такоските черупки.
  2. Ако желаете, добавете съпроводки като маруля, ялапенос, обикновен кисело мляко, авокадо и лимонов сок върху всяка от тях.

Замествания и вариации на съставките

Използвайте свинска филе, вместо рамото, за да изпънете тази рецепта, или не забравяйте да отрежете всички видими мазнини от месото.

Допълнителни добавки, които биха добавили вкус и текстура, са кориандър, настъргано сирене, julienned jicama, моркови, цвекло и / или репички.

За цялото зърно обрат, използвайте малки, меки цели пшеница или царевични тортили.

Съвети за готвене и сервиране

Ако имате готварска печка, можете да готвите за половин час. Бавната готварска машина обаче ви позволява да я настроите и да я забравите.

Сервирайте топло. Охлаждайте остатъците до три дни; загрявайте в микровълнова печка за 45 секунди до минута или пещ за 5 минути.