Какво трябва да ям за пилатес?

Пилатесът включва много работа по сърцевината и мат. Много хора се чудят какво и кога да ядат, преди да правят Пилатес упражнения. Няма специална диета за Пилатес. Въпреки това, има няколко неща, които трябва да обмислите за избор на храна, докато се подготвяте за тренировката.

Кога и колко да ядете преди сесия с Пилатес

Тъй като в Пилатес има толкова голям акцент върху използването на коремните мускули, ще искате да имате доста празен стомах.

Вашият сърце ще бъде напълно ангажиран и най-добре е да сте яли само леко при последното си хранене. Вероятно ще го толерирате най-добре да имате малка закуска час или два преди класа.

Друго съображение е, че трябва да ядете, за да имате добра енергия за вашата тренировка. Ако прескочите закуска или прекалено много часове след като ядете, може да изтече енергия в средата на тренировката. Най-добре е да ядете поне лека закуска.

Какво да ядем

За да се възползвате напълно от Пилатес като метод за фитнес ум / тяло, ще искате да погледнете какви храни ви карат да се чувствате най-балансирани. Избягвайте всичко, което ще ви накара да нагънете, или знаете, че ще ви дам невероятен стомах.

Комплексните въглехидрати и чисти белтъчини , с малко висококачествена мазнина, са добър избор за предварително пилатес храна, тъй като те поддържат по-добре енергията, отколкото обикновените въглехидрати или захар. Протеиновото разклащане, което използва плодове, може да бъде удобен, лек избор.

Можете да настроите размера на порцията така, че да отговаря на вашите нужди. Кисело мляко с плодове или малка част от овесена каша може да осигури сложни въглехидрати. Фъстъчено масло на пълнозърнест хляб или на плодове в друг бърз вариант със сложни въглехидрати и протеини.

Пиенето преди и по време на пилатес

Пилатес е упражнение с лека до умерена интензивност и обикновено не създава нужда от специални спортни напитки, но ще искате да сте хидратирани.

Водата винаги е добър избор. Така че не е в лозунги в стомаха ви, пийте голяма чаша вода 90 минути до един час преди класа. Вашето тяло ще има време да премахне допълнително и ще започнете добре хидратирани. Налице е бутилка на разположение за глътка по време на класа, когато се чувствате жадни.

Какво да яде след пилатес

Искате да се уверите, че тялото ви има достатъчно хранителни вещества, от които ще се нуждаете, за да подсилите мускулите си и да възстановите енергията си. Имате друг протеинов лаймплей след класна или лека закуска, която включва протеини, както и въглехидрати.

Вашата диета между тренировките ще зависи от това дали имате цел за отслабване или просто искате да ядете най-доброто за вашето тяло. Докато можете да използвате Pilates плюс кардио тренировка като част от тренировъчна програма за изгаряне на мазнини , експертите отбелязват, че малко хора губят тегло от упражненията сами. Ще трябва да работите за намаляване на приема на калории като цяло.

Правенето на Пилатес може да ви вдъхнови да заредите тялото си по-добре с питателна храна, като същевременно елиминирате празни калории. Това може да има ползи за здравето, независимо дали искате да отслабнете или не. Изберете диета, която следва настоящите указания на САЩ за хранене.

> Източници:

> Физическа активност за здравословно тегло. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. https://www.cdc.gov/healthyweight/physical_activity/index.html.

> Времето за хранене преди и след тренировка. Академия по хранене и диететика. http://www.eatright.org/resource/fitness/exercise/exercise-nutrition/timing-your-nutrition.

> Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ и Министерството на земеделието на САЩ. 2015 - 2020 Диетични насоки за американците . 8 -то издание. Декември 2015 г.