Стратегии за ускоряване на състезанието

Стартирайте по-умните в деня на състезанието

Работата по-бързо означава да работите по-усилено и очевидно подобренията не се случват за една нощ. Но ако снимате за PR , може да се обръсне няколко секунди или може би дори минути от крайното време с интелигентни стратегии, които нямат нищо общо с вашето фитнес ниво. Независимо дали правите 5K или маратон, ето някои съвети, които да опитате по време на следващото състезание:

1 - Проучване на курса.

Получете колкото се може повече информация за курса, така че вие ​​ще знаете, че трябва да се движите правилно или да сте готови психически за трудни участъци, като хълмове. Повечето състезания публикуват картата на курса и често карта за надморска височина на уебсайта на състезанието. Ако провеждате местни състезания , да се възползвате от предимствата на вашия дом и да провеждате курса или части от курса по време на обучението си.

2 - Пуснете тангентите.

Езра Шоу / Гети изображения

Въпреки че състезателните курсове се измерват точно, много състезатели изминават по-голямо разстояние (и следователно по-бавно време), като следват всяка крива на пътя. Една допирателна линия е права, която просто докосва една крива, така че концепцията за "движение на тангентите" е да се изпълни възможно най-краткото разстояние, като се движи направо от една крива към друга.

3 - Проверете формата си.

Снимка от Chase Jarvis / Гети изображения

Всяка миля или така, проверете си тичам форма от главата до петите, така че можете да предотврати загуба на енергия в резултат на лоша форма. Погледнете напред (не надолу), пазете раменете си отпуснати, ръцете се люлеят напред-назад (не отстрани) и ръцете ви внимателно стиснати. Дръжте бедрата под раменете си и се уверете, че крачката ви е къса, с краката си близо до земята.

4 - Не губете време при старта или спирането на водата.

Снимка от Крис МакГрат / Гети изображения

Уверете се, че сте подредили правилно в началото, така че не губите време и енергия, тъкаща около по-бавни бегачи или пешеходци. При водните спирки , ако не искате вода, бягайте право надолу по средата, за да не попаднете в трафика. Ако искате да вземете вода, не спирайте на първата маса - тя винаги е най-претъпкан. Отидете на масата към края и отляво, ако има маси от двете страни на улицата. (Повечето хора са дясната ръка и естествено отиват на масите от дясната страна.)

5 - Избягвайте спирането на банята.

Снимка от Майкъл Флан

Не губете време, спирайки на пристанището. Уверете се, че стигнете началото на състезанието рано, за да имате достатъчно време, преди да започнете да бягате. Следвайте съветите как да избягвате тръпките на бегача и да се наложи да спрете да уринирате .

6 - Не излизайте прекалено бързо.

Жълто производство на кучета

Една от най-големите грешки при състезанията е твърде бързо в началото на състезанието. Проблемът е, че ако излезете прекалено бързо, ще изгаряте твърде много бързо чрез натрупаната енергия и мускулите ще се изморят по-бързо, оставяйки ви да се чувствате уморени и изчерпани към края на вашата раса. Следвайте тези съвети, за да избегнете прекалено бързо стартиране .

Вижте също: Как да завършите състезанията по-бързо и по-силни