Организирайте хладилника си, за да отслабвате

1 - Направи бърз хладилник Makeover да отслабвам

Хауърд Шоутър / Доринг Кидърсли / Гети изображения

Дали вашият хладилник ви помага да отслабнете или да саботира най-добрите Ви усилия да се храните здравословно? В много случаи състоянието на вашия хладилник може да направи или да наруши вашия план за отслабване.

Има няколко различни начина да организирате дома си, за да улесни загубата на тегло. Но ако имате само няколко минути, предлагам да организирате хладилника за по-бързо отслабване. Пълна промяна на хладилника е лесно да направите и просто се нуждаете от няколко доставки, за да започнете.

Незадължителните консумативи включват подредени контейнери за еднократна употреба (марки като Glad и Ziploc работят добре), бутилки за рециклиране на вода, домашно опаковани 100-калорични закуски или други здравословни хладилни храни. Не се притеснявайте, ако нямате тези елементи, когато започнете, ще ги пазарувате, след като почистите и организирате хладилника, за да отслабнете.

2 - Премахване и подреждане на храната

Герои изображения / Марка Х Снимки / Гети изображения

Ще започнете процеса на почистване, като премахнете всички храни в хладилника. След като целият хладилник е празен, оценявайте всеки елемент и решете дали той поддържа или саботира вашия план за отслабване. Много успешни диети отхвърлят тези храни , които често са с високо съдържание на мазнини и захар.

Разбира се, всяка остаряла или изтекла храна трябва да бъде изхвърлена. И тези остатъци от миналата седмица? Вземете и тези в кошчето. Ключът е да се направи възможно повече място за здравословна, цялостна, непреработена хладилна храна.

3 - Почистете хладилника си

енд хел / Е + / Гети изображения

Сега, когато вашият хладилник е напълно празен, ще ви отнеме само пет минути, за да изтриете всички повърхности. Премахнете рафтовете и стелажите, отстранете остатъците от храната и изплакнете под гореща вода. Извадете и чекмеджетата за хладилници. Избършете вътрешната и външната повърхност и дори почистете повърхностите на хладилника, където се намират чекмеджетата. Избършете всяка вътрешна стена на хладилника, включително гърба. След като всяка повърхност се измие, отново съберете новия чист хладилник.

Чисто хладилник ще направи здрави, пресни храни изглеждат по-привлекателни. Ще откриете, че е по-лесно да се насладите на храни , които са подходящи за хранене, когато се показват добре и когато са лесни за намиране и хващане, когато сте в движение.

4 - Организирайте хладилника си със здравословна храна

Окан Метин / Е + / Гети изображения

Сега, когато процесът на почистване е завършен, е време да организирате хладилника си със здравословна храна. Но вие ще организирате вашата храна по различен начин, отколкото преди, за да сте сигурни, че избора, който е подходящ за диетата, винаги е лесен за намиране. Използвайте това ръководство, за да организирате хладилника си, но направете необходимите корекции, за да поддържате цялото пространство подредено.

Всеки уред е построен по различен начин, така че ще искате да организирате хладилника по начин, който има смисъл в дизайна ви. Просто се уверете, че най-здравословните храни, подходящи за хранене, са първото нещо, което виждате, когато отваряте вратата. Съхранявайте храносмилателните си храни, скрити в по-малко удобни отделения.

5 - Съхранение на хладилника със здравословна храна

Tetra изображения / снимки от марката X / Гети изображения

Когато хладилникът ви е чист и организиран, е по-лесно да видите кои здравословни храни трябва да купите, когато пазарувате. Също така е по-малко вероятно да загубите пари за хранителни стоки, които вече имате.

За да поддържате списък със здравословни хладилни храни , пазете суха дъска за изтриване на или близо до външната страна на вратата на хладилника. Използвайте борда само за вашия списък с хранителни стоки (така че той остава спретнат!) Докато изчерпате любимите си диетични предмети, като плодове, хрупкави зеленчуци и леко месо, добавете продуктите към здравословния списък с хранителни стоки. След това, когато е време да пазарувате, заснемете снимка на списъка със смартфона си и го занесете в магазина за хранителни стоки.

6 - Дръжте хладилника си чист и организиран

Гети изображения

Сега, когато хладилникът ви е чист и организиран, трябва да запазите този начин, за да отслабнете ефикасно. Вземете пет минути всяка седмица, за да сканирате всяка част от хладилника и да хвърляте всички неща, които са изчезнали. След това реорганизирайте останалите елементи, за да сте сигурни, че елементите, които са подходящи за вашата диета, остават в центъра и предната част. Интелигентните диети често правят това като част от своя седмичен здравословен процес на планиране на хранене , преди да отидат на пазаруване на хранителни стоки.

Ако хладилникът ви започне да се запълва твърде бързо. Прескочете седмичното пътуване до магазин за хранителни стоки. Вместо това, яжте здравословната храна, която вече имате. Вземи творчески. Използвайте нискомаслени рецепти и идеи за здравословно хранене, за да поддържате бюджета си на крак и диетата си на място.