Без добавена захар с ниско съдържание на въглехидрати шоколадова ганаш рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 249

Мазнини - 26 гр

Карби - 10гр

Протеин - 4g

Общо време 25 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 8 (по 1/4 чаша всяка)

Тази нисковъглетерова рецепта за шоколадов ganache е сбъдната мечта на шоколад.

Традиционно, ganache се прави с половин шоколад и половин крем. Въпреки това, консистенцията зависи от вида на използвания шоколад и подсладител, особено когато се използва неподсладен шоколад, както ще използвате в тази рецепта.

Тази захар без нисковъглехидратна шоколадова ганах може да се използва за производство на трюфели или шоколадов сос, в зависимост от това колко крем е в тях.

Съставки

подготовка

  1. В малка тенджера с тежко дъно загрявате 1 чаша тежък крем, 1 чаена лъжичка ванилия, 1/4 чаена лъжичка сол и изкуствен подсладител, равен на 1 чаша захар, докато се образуват мехурчета. Извадете от топлина.
  2. Добавете 8 унции неподсладени шоколадови фигури и оставете да се стопят, като се разбъркват от време на време. Добавете подсладител.
  3. В този момент можете да оставяте сместа да се охлади до стайна температура и след това да се превърне в топки като основата на трюфелите (която можете да превъртите в ядки, кокосови орехи или какао на прах) или можете да я използвате като основа за сос чрез добавяне на крем, докато не е последователността, която искате.