Кремообразна супа от карфиол от тиква

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 66

Мазнини - 2g

Въглехидрати - 11гр

Протеин - 3g

Общо време 55 мин
Подгответе 10 минути , гответе 45 мин
Сервири 18 (по 1/2 чаша всяка)

Тя не се получи по-добре от тиква супа-освен ако не добавите карфиол . И двете зеленчуци са пакетирани с фито (растителни) хранителни вещества , които предлагат на мозъка и тялото си противовъзпалителна защита срещу хронични заболявания.

Хранителните вещества са от полза за цялото ви тяло: витамин А и С помагат да се предпази от обикновена настинка и кръстоцветните конфери на карфиола помагат на мозъка ви и да подобрят паметта ви. Освен това богатата оранжева плът на тиква предлага тонове каротеноиди, които са антиоксиданти, които могат да защитят вашето тяло и мозъка от увреждането на ежедневния стрес.

Гладка и кремообразна, тази супа вкусва като падане, с индийско орехче и карамфил, вместени в сместа. С мощни аромати, тези две подправки предлагат на супата множество вкусове, които задържат вашите вкусови пъпки и проникват в сетивата ви за чувство за благосъстояние, което затопля ума и тялото ви в един студен ден.

Съставки

подготовка

  1. Поставете маслото в голям саксия върху пещта на средна температура.
  2. Добавете лука и оставяйте да готвят до полупрозрачен (около 5 минути).
  3. Добавете тиква и разбъркайте. Загрява се 5 минути.
  4. Добавете карфиол и бульон; Покрийте. Приготвя се, докато карфиолът започне да омекчава (около 15 минути).
  5. Разбъркайте в билки и подправки (сол през тарагон). Разбъркайте добре и оставете да готвите още 10 минути.
  6. Използвайки потапящ (ръчен) блендер, пюрето сместа се изглажда директно в съда.
  1. След като гладко, добавете мляко и разбъркайте добре. Добавете лимоновия сок, окончателно се разбърквайте и сервирайте горещо.

Варианти и замествания на съставките

Ако искате да добавите протеини към тази супа, можете да добавите настъргана пилешка гърда или да завъртите в някой копринен тофу . Също така, се чувствайте свободни изстискайте топлината с намек за sriracha или горещ сос.

Ако искате ароматът на тиква да изпъква повече, намалете размера на карфиола наполовина. Като играете наоколо с съотношението тиква към карфиол, можете значително да промените профила на вкус на тази супа.

За хубав акцент, добавете една чаена лъжичка пеизсто на босилек във всяка купа и я придайте вихър. Здравословните мазнини в пестото произхождат от зехтин и ядки и ще засилят вкусовете и ще направят каротеноидите в тиквата по-бионалични (по-лесно абсорбирани в тялото ви).

Съвети за готвене и сервиране

Тази супа е лесно да се направи в голяма партида. Хладивайте това, което не ядете в херметически затворен съд за период до три дни, или го поставете във фризера, за да го държите за няколко месеца.

За да претоплите отново от хладилника, просто изсипете в безопасен за микровълновата фурна контейнер и го загрейте в продължение на две до три минути на HIGH или поставете в саксия на печката на средна температура и занесете бавно. Покрийте, докато се нагрее (около пет минути).

От фризера най-добре е да размразите супата в хладилника за няколко часа.

Ако времето е стегнато, поставете в микровълнова печка в продължение на пет минути на HIGH, разбъркайте и след това го поставете в микровълновата фурна още една минута или докато се нагрее.

Ако не разполагате с потапящ миксер, просто изсипете топлата супа в кухненски робот в малки партиди и пюре до гладка. Прехвърлете я обратно в гърнето и след това добавете млякото и лимоновия сок.

Тази супа се вкусва най-добре, когато се сервира гореща тръба.