Суперсили в обучението по силата

Изпълнение на две различни комплекти упражнения без почивка

Суперсерията е форма на силово обучение, в което бързо се движите от едно упражнение до отделно упражнение, без да си почивате за почивка между двете упражнения. Обикновено ще предприемете кратка почивка, за да си поемете дъх или да вземете питие от вода между секции от упражнение. Това също така дава време на мускулите да се възстановят. Но когато правите суперзвезди, се движите от един комплект на друг без прекъсване.

Има два основни начина, по които могат да се извършват надплаванията. Тези два начина са съвсем различни и по този начин резултатите, получени от тях, се различават значително. Двата основни типа суперсесии са противоположни на суперсесии на мускулна група и същите суперсесии на мускулна група.

Предимства на Superset Workouts

Суперселементите могат да се използват като начин да се правят повече упражнения за даден период от време. Докато мускулите ви се възстановяват от един комплект, вие изпълнявате друго упражнение, вместо да правите почивка. Можете да превключите обратно към първото упражнение, за да извършите друг набор и да продължите с този шаблон, докато не се нуждаете от почивка за напитка или възстановяване. Супергеройте наблягат на издръжливостта, както и на способностите, тъй като липсата на прекъсване между сета може да бъде изключително предизвикателна.

Реплики, набори и суперреали

При тренировка за теглото комплектът е определен брой на едно и също упражнение, изпълнявано последователно без спиране. Комплектите се състоят от повторения , кратки за повторения, които са индивидуални изпълнения на едно упражнение.

Например, ако направите 10 ръчни къдрици в ред, това се счита за един набор от 10 повторения. Всеки от 10-те къдрици, направени, се счита за реплика.

Суперсерията може да бъде набор от 10 бицепса къдрици, последвани от набор от 10 разширения на трицепс или може да бъде набор от 10 лицеви опори, последван от набор от 10 преси за гира.

Противоположно на Supersets на мускулната група

Една много често срещана форма на тренировка за суперсерия включва работа на две противоположни мускулни групи назад и след това повтаряне на веригата. Например, една обща суперсесия включва извършване на едно упражнение в горната част на тялото и след това незабавно преминаване към упражнение на долната част на тялото. В този пример, участникът би направил един набор на натиска на пейка и след това една на натиска на крака .

Друг лесен метод за планиране на суперсекции е да се редуват с противоположни мускулни групи. Можете да комбинирате пейка, която работи на гърдите, със седнал ред, който се захваща за гърба.

Тези надхвърляния са много подобни на рутинна схема за обучение. Въпреки че суперсекциите са склонни да се съсредоточат върху две упражнения наведнъж, и рутинните процедури за обучение често имат до 10 станции, и двете тренировки изискват малко почивка между упражненията.

Същата мускулна група се задоволява

Вторият начин за извършване на тренировка за суперреактивност е да изберете две различни упражнения, които изработват една и съща мускулна група и след това да ги върнете обратно назад без почивка. Изпълнението на разширенията на квадрицепси веднага след клякането е пример за този тип надмножество. Този тип надмножество работи особено върху една отделна област. Това е чудесен начин да се съсредоточите върху определена област на тялото.