Дара Торес: Диети и упражнения рутинни

Как олимпийският спортист управлява нейното тегло и остава в състояние

Може да се изненадате да научите, че Дара Торес управлява теглото си по същия начин, по който много от нас правят. Нейната диета и тренировка не винаги е съвършена. Този супер-годен, бивш олимпийски плувец е нагласил здравните си навици, за да прегърне по-спокоен живот извън международната конкуренция. Но тя все още поддържа силно, постно тяло.

Променящ се план за Дара Торес

Когато Дара Торес се бореше за място на Олимпиадата през 2012 г., тя беше достатъчно стара, за да бъде майка на много от нейните съотборници.

Но този плувец никога не се представяше или приличаше на типична майка на 40-нещо. Нейният световно известен абсолют и постно тяло дават на жените на всяка възраст причина да останат във фитнеса и да тренират малко по-трудно. Ако Дара Торес може да остане такава след 40 години, разсъждаваме, тогава може да има надежда за останалата част от нас.

От последното си състезание Дара остана слаба, силна и изключително пригодена. Но умът й се е отпуснал и тя е възприела по-реалистичен подход към ежедневната си диета и тренировка . Торес е отворена и честна в разговорите си относно диетата и съветите си за упражнения, за да останат годни след състезание и на възраст над 40 години.

Дарата Торес "Диета и упражнения навици

Само защото Торес вече не е конкурентна, не означава, че тя се е оттеглила на дивана. Петият олимпийски плувец все още работи почти всеки ден. Но тя е променила графика си, за да приеме по-здравословен подход и по-реалистичен набор от фитнес цели .

"Вече не тренирам", казва тя, "така че имам по-малко очаквания за себе си по време на тренировките си." Въпреки че все още се "конкурира малко" по време на любимите си курсове, тя вече не изпитва натиск да се конкурира или да изпълнява , "Аз съм над нея", казва тя.

И така, какво прави Дара Торес, за да остане в състояние?

"Харесва ми да се успокоя", се смее тя. "Аз работя почти всеки ден и аз правя един ден на разстояние всяка седмица." Тя казва, че предпочита кардио тренировки във фитнеса и се радва на елиптични тренировки, плъзгане борда обучение, и предене курсове.

С по- умерен график за тренировка , диетата на Дара Торес също се промени. "Аз вече не съм толкова гладна", казва Дара, обяснявайки естествения преход към диета, която включва по-малко храна. Тя има спокойно отношение към промяната. "Не броим калории или тежест", казва тя.

Също така изпитва натиск да поддържа известното си тяло? Не. Спортистът е възприел хладнокръвен подход към естествените промени, които идват с възрастта. "Моето тяло се променя винаги", казва тя. Докато порасна, забелязвам, че задържам теглото на водата по-дълго и аз получавам малкото момче в корема ми ", казва тя. "Обучавах се като моя работа и сега съм само за тренировки за живота, така че за мен сам поставих друг стандарт."

Пребиваване след 40 години и след това

Като заета майка, Торес има ясна стратегия да остане мотивирана за тренировките си . "Музиката е основна част от живота ми", казва тя. "Слушах музика по време на моите тренировки, откакто бях в тийнейджърските си години и сега това е необходима част от моята работа."

След едно интервю, Торес преподава музикално-вдъхновена въртяща се класа, за да популяризира новата линия слушалки, която помогна за дизайна на Koss, популярна компания за електроника. Спортистът изследва редица различни дейности - както социални, така и свързани с фитнес - за да запази тялото и ума си активни. Тя също така обича да слуша музика, за да се оживи по време на тренировка.

И така, какво е на саундтрака на Торес? По време на 45-минутния фестивал за пот, тя се запъти към мелодии, вариращи от Стиви Уондър до Фърги. Торес, който казва, че обича и хип-хопа и песни от Кати Пери, Лейди Гага и Робин Тик, мотивира класа да педал, спринт и дори да пее през класа, пълна с интензивни интервали, заслужено разхлаждане.

Не всеки състезател е на възраст. Но диетата и тренировъчната програма на Дара Торес насърчават здравословен подход за пребиваване в 40-те години. И тя улеснява жените в страната и чужбина да продължат да бъдат вдъхновени. Всяка жена, независимо от възрастта, може да използва нейните съвети, за да остане балансирана, да остане готова и да остане щастлива на всеки етап от живота си.