18 Изненадващи храни, които могат да съдържат мляко

Може да намерите мляко в nugat, на пържола и риба тон

Ако сте алергични към млякото, вероятно знаете да търсите кодови думи като "млечни продукти" на етикетите на храните и внимателно да изследвате съставките и предупрежденията върху опаковките. За щастие правилата за етикетиране, наложени от Закона за етикетиране и защита на потребителите на храни (FALCPA), обикновено ви информират къде се крият млякото и неговите странични продукти.

Все пак, не можете да защитите алергията си и да предотвратите реакции, като просто избягвате очевидни храни, които включват мляко, като сладолед, масло и кисело мляко.

Съставките на млякото и млякото могат да се люлеят на някои изненадващи места и трябва да знаете как да разпознаете тези места, за да се предпазите от алергията на млякото си.

Млечни храни, които могат да съдържат скрито мляко

Много млечни продукти съдържат млечни съставки. Някои, които може да не очаквате, включват:

Бонбони и сладкиши, които могат да съдържат мляко

Вероятно осъзнавате, че млечен шоколад съдържа мляко. Но млечните съставки могат да бъдат скрити в други бонбони, включително:

Месни и деликатесни продукти, които могат да съдържат мляко

Повечето хора не биха очаквали да намерят мляко в месните продукти, но всъщност това е доста често срещана съставка. Ето къде да погледнете:

Други храни, които могат да съдържат мляко

Ще трябва да се научите да търсите скрити млечни съставки на тези три места:

Слово от

Млякото е една от най-важните хранителни алергии, които са най-честите сред възрастните и децата с алергия към храната. Въпреки че алергията към мляко обикновено е израснала в детска възраст, все още се знае, къде се крие. Носете кодовите думи на млечните съставки за справка, особено когато се разклоните и опитате нов хранителен продукт.

> Източник:

> Изследване и образование в областта на хранителната алергия. Алергов факт за млякото.