Проблеми с краката от лоши вмъквания

Нова болка и проблеми на краката може да се дължат на стелките ви, а не на обувките Ви.

Последният път, когато си купих заместваща чифт обувки за ходене, слушах съвета на продавача. В повечето случаи ходех и носех обувки, преди да са се родили. Но изглежда учтиво да им кажа, че знаят повече за обувките, отколкото аз. Купих най-новата версия на любимите ми обувки и някои високотехнологични обувки. Винаги съм се нуждаела от допълнителна подкрепа на арката , независимо от марката обувка.

Но започнаха да се случват странни неща, докато влизах в тези ...

Симптом Първи: Извън Аткинс Хърт

Външните страни на глезените ми започнаха да нараняват, докато ходех. Чувстваше се като шифон , но от външната страна на всеки глезен. Шиновите шини ви нараниха отпред на глезена, до коляното.

Симптом 2: Блестящи Pinky пръсти

Моите "панички" пръсти започнаха да бликнат , а външните пръсти на двата крака бяха нежни след всяка разходка. Това беше тази уникална нежност, която идва точно преди мехурите.

Симптом 3: Тенденция на краката

Върховете на пръстите ми станаха нежни и искаха да се подуят след дълга разходка - точно в зоната в основата на нокътя на краката.

Симптом четвърти: Потни кози

Когато се прибрах вкъщи, трябваше незабавно да си сваля обувките, за да оставя нежните ми пръсти навън . Моите сокс винаги са били по-тъмни от обикновено след разходка в тези нови обувки.

След две седмици: Време е да разследваме

След две седмици външните части на краката ми бяха наистина боли - от глезените до коленете.

Оставих новите обувки настрана и използвах старите. Симптомите изчезнаха след четири дни и аз бях много любопитен. Каква промяна в дизайна направиха новите обувки да ми наранят толкова много краката?

Така че извадих вложките от старите и новите обувки и прекосих обувките като полицейски детектив. Новите обувки не се бяха променили толкова много.

Различен цвят, различен шарка на протектора, но по същество същите материали, на същите места. Ключовата подложка не се различаваше.

Но! Стъпките на новите обувки бяха по-дълбоко износени отвън. Вътрешният протектор все още изглеждаше съвсем нов. Винаги съм имал равномерно износване в протектора на обувките си. Така че, ако обувките са почти еднакви, какво е различно? Тези вложки?

Болката навън от глезените е обяснена

Докато имам нужда от допълнителна подкрепа на арката, не ми трябва много. Мога да дойда с помощта на арката, която намирате в супермаркетите. Видът с малко подплата в петата и арката. Те са може би три четвърти от дължината на обувката, затъмнявайки до края точно зад пръстите на краката.

Новите вложки минаха по цялата дължина на обувката. Те бяха дебели от десетина сантиметра и бяха изработени от каучук, предполагаемо импрегнирани с миризма, абсорбираща смес. Поддръжката на арката беше наистина дебела. Симптом първи!

Поддръжката на арката беше толкова дебела, че имах половин голф топка в обувките си. Те повишиха моите дъги толкова високо, че повече от моето тегло беше прехвърлено на външните крака на краката ми. Болката, която почувствах, беше необичайният стрес върху сухожилията в глезените ми. Стресът, който се изгражда с всяка стъпка, докато стане болезнено.

Pinky Toe Pain обяснено

Това обяснява и Симптом 2. Външните ми пръсти носеха по-голяма тежест заради високата подложка на арката. Естествено, тези пръсти на краката биха били по-нежни и биха искали да поникнат.

Блистери на върха на пръстите на пръстите са обяснени

Какво ще кажете за Симптом Три: върховете на пръстите ми, които искат да бликнат ? Обувките само се вписват добре и не се търкат там. Така? Новите вложки бяха дебели и се носеха по цялата дължина на обувката. Вложките ми притискаха пръстите на краката към горната част на обувката. Стъпка след стъпката, пръстите ми се търкаха по грешен начин от част от обувката, която изобщо не трябва да се разтрива.

Плюшени нокти обяснени

Симптом Четири: потни крака?

Въпреки предполагаемите свойства на омекотяване на тези вложки, те бяха изработени от каучук. Каучукът е добър амортисьор, но е водоустойчив. Каучукът не абсорбира влагата. Това остави моя сокс да свърши работата, която се отправи към кожата на краката ми.

Не стигнах до тези заключения толкова лесно, колкото пиша за тях тук. Едва след седмици на болка, последвани от седмици на сравнение, най-накрая намерих проблема. Имах добри обувки, които бях разбил с лоши вложки.

Нова болка с нови обувки или вложки? Поемам инициатива

Ако имате проблеми като моя, променете нещо бързо! Уверете се, че нямате впечатляващи вложки за обувки в иначе фина двойка обувки. НЕ променяйте обувките и вложките заедно. Провеждайте експериментите си за обувки едно по едно ...

И дръжте краката си щастливи.