Онлайн тренировка за фитнес: Предимства, недостатъци и как да започнете

Онлайн обучението е един от най-бързо развиващите се сегменти на фитнес индустрията. Всъщност според Flurry Insights употребата на приложения за здраве и фитнес се е увеличила с 62% през първата половина на 2014 г. и расте с 87% по-бърза от тази в други индустрии. По-осезаемо, проучване от 2015 г., проведено от изследователи в Медицинската гимназия в Нюйоркския университет, установи, че повече от половината от всички потребители на смартфони са изтеглили приложение за фитнес или здраве.

Това е много изтегляния.

Това не са само фитнес приложения, които растат в популярност. Програмите за поточно предаване, като Grokker и Crunch Live , се появяват по целия свят, а видеоклиповете с фитнес с пълна дължина изобилстват в YouTube.

Целият растеж е невероятно позитивен - осигурява здравни и фитнес ресурси на общия потребител, където и да се намират, без да изисква достъп до фитнес зала или фитнес студио . Но това не е без проблеми.

От една страна, огромният обем онлайн възможности за фитнес може да се почувства парализиран. Ако смятате, че е трудно да изберете коя фитнес зала да отидете в квартала си, ще бъде много по-трудно да изберете кой канал в YouTube да следвате, когато пресявате 65-те милиона резултати, които се връщате след търсене на "фитнес видеоклипове".

Ако сте готови да тествате водите на онлайн фитнес, ето какво трябва да знаете.

Предимства на онлайн фитнес

Недостатъци

Първото нещо, което трябва да помислите, когато разглеждате онлайн фитнес програма, е "познайте себе си". Ако се борите със самочувствие, не ви харесва да тренирате у дома и предпочитате среда за социална тренировка, онлайн фитнес може да не е за вас.

Освен тези три "biggies", има още един голям недостатък за онлайн фитнес:

Как да започнете

Ако сте решили, че онлайн обучението ви заслужава да дадете вихър, ето какво трябва да мислите, когато започнете.

  1. Решете какъв тип програма и обратна връзка изисквате . Това е най-важната стъпка. Ако се надявате на по-индивидуална персонализирана помощ, потърсете програми за тренировки, ръководени от конкретен треньор, които се провеждат за определен брой седмици или месеци. Ако обаче се нуждаете от по-малко лична обратна връзка, организации като Fitness Blender и Nerd Fitness предлагат редица предварително опаковани програми, с които можете да работите по ваш собствен начин. Ако сте по-свободно течащи и просто искате висококачествени програми за тренировки с пълна дължина, които имате достъп и поток, Grokker, Sufferfest или YogaDownload може да са по-подходящи. И накрая, ако сте по-заинтересовани от кратки видеоклипове и уроци за упражнения, не можете да победите търсенето от YouTube за пълния обем от отговори. Просто се уверете, че сте проверили пълномощията на гледаните от YouTubers (или някой, когото следвате) - възможно е някой да качи видеоклип и да се преструва, че е експерт без достатъчно обучение или опит.
  2. Изберете Вашия бюджет . Можете да платите почти всичко за всичко. Докато много стрийминг услуги са по-малко от $ 20 на месец, по-персонализираните програми и индивидуалните услуги за обучение ще струват повече. Решете какво сте доволни от разходите преди да започнете да разглеждате опциите. Както и с много в живота, често получавате това, за което плащате. Ако се надявате на по-качествени ресурси и грижи, може да искате да предложите разумен бюджет.
  3. Възползвайте се от безплатни проучвания и програми . Повечето онлайн фитнес заведения и обучители знаят, че най-добрият начин да се приземят нови клиенти е да им позволи да тестват своите услуги. Поради това има много свободни и дисконтирани ресурси . Отидете напред и се възползвайте от тях.
  4. Задавайте въпроси . След като сте ограничили търсенето си до няколко ключови програми, не се колебайте да попитате всяка компания или обучител за ползите от програмата, персонализацията, текущата мотивация и обратна връзка, както и всичко останало, за което сте любопитни.
  5. Потърсете отзиви и препратки. Никога не боли да видиш какво казват другите хора за програмата, която обмисляш. Опитът на други хора може да ви даде добър поглед върху това, което можете да очаквате.
  6. Регистрирай се! Продължете и оставете гумата да удари пътя. Вземете решение и опитайте онлайн програма. Много малко програми изискват дългосрочен ангажимент, така че почти винаги сте добре дошли да отмените, ако решите, че не е подходяща за вас.