Гръцки стил Мариновани черни очи Peas Рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 288

Мазнини - 13g

Карби - 32гр

Протеин - 12g

Общо време 15 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (около 1 чаша всяка)

Връщам се в корените си с тази вдъхновена от гръцки рецепта за грахови зърна, известен още като мавроматика . Това е съдомиялна с минимално подготовка и само се подобрява всеки ден, докато се маринира, така че е идеално да се направи в по-големи количества и да се яде през цялата седмица.

Ястието е чудесно ястие или може да се прибави към по-традиционна листа зелена салата или зърнена купа за допълнително влакно и растителен протеин. Броят на фибри и белтъчини го прави идеален за диета, благоприятстваща диетата, тъй като те помагат за предотвратяване на драстични скокове на кръвната захар.

Съставки

подготовка

1. Комбинирайте всички съставки, с изключение на сирената от фета в средна купа и леко разбъркайте, за да ги комбинирате.

2. Разделете на четири чаши и на върха с разтрошени фета (1 супена лъжица на порция).

3. Охлаждайте останалите остатъци до една седмица.

Варианти и замествания на съставките

Фета може лесно да бъде пропусната за веган или без лактоза.

Въпреки че се използват традиционно чернооки грах, това ястие може да бъде направено с много други видове боб, като бял боб, боб или нахут.

Друг кисел оцет като оцет от бяло вино може да се използва вместо оцет от червено вино, но по-сладък оцет като балсамов оцет значително ще промени вкуса.

Повече или по-малко чесън може да се използва въз основа на предпочитанията ви, но имайте предвид, че суровият чесън става по-интензивен, докато се маринира.

Съвети за готвене и сервиране

Вместо на консерви, можете да готвите боб от суха, докато не са крехки, а не гъсти.

Това ястие може да се консумира при стайна температура веднага след смесване или студено, ако е направено предварително. Не забравяйте да смесите отново преди да сервирате, така че бобът да е добре покрит с превръзка и билки.

Имайте предвид, че в долната част на купа ще има допълнително масло и оцет, тъй като бобовите маринати, така че може да искате да използвате дупка с лъжичка, когато сервирате или използвате обикновена лъжица и добавете всичко към салата - допълнителната марината може действайте като вкусен винегрет!