Екстракт от бял боб за отслабване

Ползи за здравето, употреби и повече

През последните години белият екстракт от зърна придоби популярност като естествена помощ за отслабване. Често наричана Phaseolus vulgaris , добавката се получава от бял боб и обикновено се предлага на пазара като "блокер на нишесте".

Защо хората използват бял екстракт от зърна

Поддръжниците твърдят, че екстракт от бял боб може да се бори с ефектите на алфа-амилазата (ензим, участващ в разграждането на въглехидратите в захар).

Чрез забавянето на активността на алфа-амилазата, поддръжниците предполагат, че екстрактът от бял боб е възпрепятстван от тялото да превръща излишната глюкоза в телесни мазнини.

Белият екстракт от боб е широко разпространен като средство за отслабване . Продуктът също така се предполага, че предотвратява затлъстяването и намалява коремната мазнина .

Не само, че се изявява като естествена помощ за отслабване, екстрактът от бял боб е задържан в кръвната захар, да се бори с инсулиновата резистентност, да предпазва от диабет и сърдечно-съдови заболявания, да подобрява атлетичното действие, да увеличава енергията, да облекчава симптомите на артрита и да помага при превенцията от рак на дебелото черво.

Ползи

Към днешна дата има ограничено проучване за потенциалните ползи за здравето на екстракта от бял боб. Някои изследвания обаче показват, че екстрактът от бял боб може да спомогне за насърчаване на загубата на тегло. Например, авторите на изследователски преглед, публикуван в " Nutrition Journal" през 2011 г., заключиха, че един продукт от бял екстракт от бял фасул (фаза 2 контролер на въглехидрати) може да има "потенциал да предизвика загуба на тегло и да намали шпайкове в кръвната захар, причинена от въглехидрати".

Едно от малкото клинични изпитания за изпробване на ефектите върху здравето на екстракта от бял боб беше публикувано в Международния вестник на медицинските науки през 2007 г. Проучването включваше 60 леко наднормени доброволци, чието тегло беше по същество стабилно най-малко шест месеца. В продължение на 30 дни участниците в проучването са приемали или 445 mg бял екстракт от зърнени култури или плацебо дневно (преди да консумират храна, богата на въглехидрати).

В края на 30-дневния период изследователите установили, че участниците, които са приемали белия екстракт от боб са претърпели значително по-голямо намаление на телесното тегло, мастната маса и размера на талията (в сравнение с групата на плацебо групата). Нещо повече, екстрактът от бял боб е помагал на участниците да поддържат постно телесна маса.

Възможни нежелани реакции

Консумирането на сурови, недостатъчно изработени или неправилно приготвени бобове може да доведе до странични ефекти като тежко гадене, диария и коремна болка. Въпреки че може да се случи с други видове боб, червеният и белият боб съдържат най-високата концентрация на токсичния фитохемаглутинин.

Поради липсата на дългосрочни клинични изпитвания малко се знае за безопасността на приемането на бял екстракт от зърна редовно или за продължителен период от време. Има известна загриженост, че употребата на екстракт от бял боб може да предизвика някои незначителни странични ефекти (включително гадене, подуване на корема, газове и диария). Хората, които са алергични към белите бобчета, трябва да избягват добавките от екстракт от бял боб.

Добавките от бял боб не са тествани за безопасност и не забравяйте, че безопасността на добавките при бременни жени, кърмачки, деца и тези с медицински състояния или които приемат лекарства не е установена.

Къде да го купя

Широко достъпни за закупуване онлайн, екстракт от бял боб може да бъде намерен и в много магазини за натурални храни (както и магазини, специализирани в хранителни добавки).

Направи си сам

Трябва да се направят повече изследвания, преди екстрактът от бял боб да бъде препоръчан за отслабване. Ако искате да управлявате теглото си, Националните институти по здравеопазване предлагат да следвате план, който съчетава балансирана диета с редовни физически упражнения.

Поддържане на дневник за храна, осем часа сън всяка нощ и поддържане на стрес под контрол също може да ви помогне да достигнете и поддържате здравословно тегло. Някои алтернативни терапии (като йога, акупунктура и тай чи) могат да ви помогнат.

Ако все още обмисляте използването на бял екстракт от боб, уверете се, че първо говорите с вашия доставчик на здравни услуги, за да обсъдите дали е подходящ за Вас.

> Източници:

> Barrett ML, Udani JK. Патентован алфа-амилазен инхибитор от бял боб (Phaseolus vulgaris): преглед на клиничните проучвания за загуба на тегло и гликемичен контрол. Nutr J. 2011 Mar 17; 10: 24.

> Celleno L, Tolaini MV, D'Amore A, Perricone NV, Preuss HG. А хранителна добавка, съдържаща стандартизиран екстракт от Phaseolus vulgaris, влияе върху телесния състав на мъжете и жените с наднормено тегло. Int J Med Sci. 2007 Jan 24; 4 (1): 45-52.

> Obiro WC, Zhang T, Jiang B. Хранителната роля на инхибитора на Phaseolus vulgaris алфа-амилаза. Br J Nutr. 2008 Jul; 100 (1): 1-12.

> Ogawa H, Дата К. "Инцидентът с бял боб" в Япония. Methods Mol Biol. 2014; 1200: 39-45. doi: 10.1007 / 978-1-4939-1292-6_3.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.