Рецепта за печене на хляб за машина за хляб

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 213

Мазнини - 4гр

Карби - 36гр

Протеин - 6g

Общо време 190 мин
Подгответе 10 минути , гответе 180 мин
Сервирания 10 (всеки един отрязък)

Лимецът е древно зърно, което е прадядото на съвременната пшеница. Лимецът има вкусен аромат, който мнозина мислят, че е по-добър от всеки друг пълнозърнест хляб. Също така има високо съдържание на фибри, така че е отлично пълнозърнест хляб, който да добавите към вашата диета.

Нуждаете се от малко масло за тази рецепта. Използваме масло от рапично масло за тази рецепта, защото има почти никакви наситени мазнини и е едно от най-здравословните готварски масла, тъй като има високо съдържание на омега-3 мазнини и мононенаситени мазнини, но ако предпочитате, можете да използвате друго растително масло.

Забележка: Лимецът съдържа глутен, но не е толкова мощен, колкото глутена в пшеничното брашно (особено хлебното брашно), така че не се покачва толкова високо. Помага да се държи под око на хлебното тесто за първите няколко минути. Ако тестото изглежда твърде течащо, добавете още малко брашно и ако изглежда, че е прекалено сухо, добавете супена лъжица или две вода. Понякога, въпреки всичките ви усилия, хлябът не се издига правилно и дори пада, когато се пече. Хлябът все още е вкусен - просто изглежда малко тъжно.

Ако не искате да рискувате паднал хляб, можете да добавите една супена лъжица жизненоважен пшеничен глутен към рецептата.

Съставки

подготовка

  1. Изсипете вода в тиган за хляб. След това добавете сол, рапично масло и мед.
  2. Добавете брашното във форма на могила, така че част от него да се задържа над водата (това е особено важно, ако настроите машината за хляб да започне по-късно през деня - искате да държите дрождите далеч от водата, докато започне тестото смесвам).
  3. С лъжица направете малка кладенеца в центъра на могилата и след това изсипете маята в тази кладенеца.
  1. Задайте хлебния производител на 1 1/2 килограм хляб (основна настройка) със средна кора или вижте инструкциите на производителя.