Мога ли да нося пътека за бягане на пътеки?

Намерете подходящите обувки, за които се радвате

Trail running shoes предлагат повече теглителна сила и стабилност, което е точно това, от което се нуждаете, когато се движите по сурови терени и природни пътеки. Макар че са предназначени за излети извън пътя, обувките за обувки обикновено са безопасни за носене, когато се движат по пътища или настилка. Възможно е да има моменти, когато вашите пътни обувки може да са по-добър избор, но вашите пътеки за обувки вероятно са достатъчно гъвкави за различни пътни условия.

Пътека срещу пътеки

Много бегачи имат любима двойка или две от обувки за бягане. Избирането между обувки за път и следи ще зависи от редица фактори, особено когато обичате да работите най-много.

Днешните пътеки за пътеки имат много повече от оригиналния дизайн. Първите следи от обувки бяха обемисти и твърди, но днес можете да намерите леки следи от обувки и повечето предлагат голяма гъвкавост. Това ги прави подходящи за движение по пътищата. Въпреки това, ако извършвате по-бързи тренировки, като темпо или интервали, може да се почувствате по-комфортно и по-бързо в по-леки пътни обувки.

Основните разлики между обувките за движение и пътните обувки за движение са:

Можете също така да намерите хибридни обувки. Те са предназначени да ви дадат най-добрите характеристики на обувките за пътеки и за път. Това определено е стил, който да разгледате, ако обичате да бягате на различни повърхности.

Времето работи

Времето също е голям фактор при определянето на какъв тип обувки да носите. Ако е много горещо и влажно, може да предпочетете по-леки пътни обувки за бягане над пътеки, така че краката ви да не станат твърде потни.

От друга страна, може да откриете, че всъщност сте по-добре да носите обувки с пътека, когато бягате по пътища или тротоари по време на лошо време. По-доброто сцепление може да бъде голяма помощ на хлъзгави повърхности. Обикновено те са по-устойчиви на вода, така че те могат да бъдат по-удобни и по-безопасни, когато се движат по сняг или в дъжд . Можете дори да намерите водоустойчиви версии, които често се етикетират с GTX (за Gore-tex).

Правилните обувки

Независимо дали провеждате редовни обувки за бягане или обувки, най-важният фактор е дали те са най- подходящите обувки за краката ви и ходене по ходене .

Някои състезатели се нуждаят от повече подкрепа и контрол на движението, отколкото други, въз основа на начина, по който те работят. Работа в неправилни обувки може да доведе до дискомфорт и наранявания.

Ако все още не сте, отидете в работещ специализиран магазин и направете анализ на ходенето. Това ще помогне на един обучен специалист по обувки да Ви препоръча подходящите обувки.

Множество бягащи обувки

Една чифт обувки често е достатъчна за начинаещи бегачи. Изберете чифт, който е най-подходящ за типа терен, за който най-вероятно ще се движите. Ако все още не сте сигурни, най-добре е да се сдобиете с гъвкава двойка хибридни обувки, така че да можете да опитате различни повърхности.

Ако наистина започвате да бягате, може да искате да инвестирате в няколко чифта обувки. Например, може да искате чифт пътеки за бягане, само за пътеки и лошо време, както и чифт обикновени обувки за бягане и бягане.

Някои състезатели, които тичат няколко пъти седмично, искат да въртят две чифта обувки . Сменящите се обувки ще увеличат живота на всяка двойка, защото им давате един-два дни, за да ги декомпресирате и изсъхнете между тренировките.

Словото от

Trail running shoes са доста универсален и чудесен избор, ако сте заинтересувани да се движите през природата от време на време. Най-важният фактор, обаче, е намирането на най-добрите обувки за типа терен, на който се радвате. Без значение къде се намирате, ако сте развълнувани от бягането си, е по-вероятно да останете мотивирани и да продължите да бягате.