3 начина да стигнете до маратона в Ню Йорк

Как да спечелите своето място в най-големия маратон в света

Нюйоркският маратон е не само най-големият маратон в света, но и един от най-популярните. Поради това, навлизането като бегач може да бъде толкова трудно, колкото и самото състезание. Годишният маратон се провежда в първата неделя на всеки ноември, но ще трябва да планирате много по-рано, за да си осигурите своето място.

Можете да влезете в маратона в Ню Йорк или чрез лотария, като действате от името на благотворителна организация или чрез гарантирани правила за влизане.

Как да кандидатствате чрез лотарията

В Ню Йорк Road Runners (NYRR), който организира събитието, провеждат лотария рисуване всяка пролет. Навсякъде от 14 000 до 20 000 кандидати се кандидатират всяка година с шанс един-четири да бъдат взети. Има три различни рисунки:

Таксата за влизане варира според типа на кандидатурата, но може да се изпълнява от малко над $ 200 за жител на New York Metro до над $ 340 за международни конкуренти.

Периодът на кандидатстване изтича от средата на октомври на предходната година до средата на февруари на годината, в която планирате да присъствате. Можете да започнете процеса на кандидатстване на уебсайта на TCS New York City Marathon.

Как да влезете в благотворителност

Благотворителната програма на Нюйоркския маратон предлага на участниците на място гарантирано място, ако са съгласни да го направят от името на благотворителна организация.

Ще трябва да се ангажирате с повишаване на определена сума за всяка една от над 350 благотворителни организации, посочени на сайта на маратона. Подходящите благотворителни организации са разделени на четири групи:

Важно е да планирате рано, тъй като някои от изброените благотворителни организации бързо се регистрират. Няколко предложения за безплатно обучение по маратон, като част от пакета им за обезщетения, който включва тренировки от екипния уикенд и тренировки през уикендите, се провеждат с тренировъчен треньор от САЩ и тренировъчен екип.

Как да спечелите гарантиран вход

Няколко групи лица имат право на гарантиран достъп въз основа на квалифициращи стандарти. Това не означава, че всяко отговарящо на условията лице ще влезе. Все пак ще трябва да подадете молбата си и да платите таксата за участие по време на предписания прозорец.

Най-отгоре в списъка са спортисти, които са квалифицирани на базата на състезателни часове на всеки един от няколко НИРР-вкарани цели или половина маратони . Ще трябва да постигнете конкретно време за квалификация за вашата възрастова група и да направите това между 1 януари и 31 декември на предходната година.

Другите лица, отговарящи на условията за гарантиран достъп, включват: