Пиле с куркума и копър: 30-минутна вечер за вечеря

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 158

Мазнини - 5g

Carbs - 0g

Протеин - 26 гр

Общо време 30 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 4

Уморени от слуха на семейството казват "пилешки гърди ... не отново!" всеки път, когато правите пиле? Няма проблем! Няма нищо скучно за този слаб протеин, когато го готвите по различни начини.

Вкусете пилето с аромат на възпалително борба с куркума и коремното семе. Освен това, постно месо като пиле е добър избор за тези, които изпитват киселини, а подправките като куркума и копър могат да помогнат за храносмилането.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 375F.
  2. Нарежете лист за печене с пергаментна хартия.
  3. В малка купа смесете масло, куркума, копър и сол.
  4. Поставете пилешки гърди на тави за печене и четка с маслиново масло.
  5. Трансфер до пещта и печене на пиле за 20-25 минути или докато вътрешната температура достигне 160F.
  6. Оставя се малко да се охлади, преди да се отрязат и сервират.

Варианти и замествания на съставките

Ако имате повече време, мариновайте пилето в сместа от зехтин за един час или до една нощ, за да помогнете на овчарите да се оженят.

Вкусовете на куркума и копър също са вкусни на други постно протеинови опции като скариди, треска, тилапия, гърди и свинска филе.

Съвети за готвене и сервиране

Направете натоварените делнични дни по-лесни, като готвите напред. Направете голяма партида от това пиле и го съхранявайте в хладилника, за да вземете и да ядете храната през цялата седмица. Вместо печене във фурната, хвърляйте пилето на скарата и сервирайте заедно със сезонни зеленчуци. Повечето зеленчуци са приятели за киселини, освен краставици и домати, които могат да предизвикат киселини в някои.

Остатъците от тази пилешка чиния са чудесни, натрупани на салата или нарязани на целина, стафиди и малко светло майонеза за осолена пилешка салата. Добавете сок от лимонов сок към сместа от маслиново масло, за да я използвате като салатен дресинг, вместо марината, като малко количество лимонов сок няма да направи крайния продукт твърде кисел, затова не е нужно да се притеснявате чинията причинява киселини в стомаха.