Как да стигнем до Чикаго маратон

Квалификационни времена, благотворителна програма и залози за лотарии

Банка на Америка Чикаго Маратон се провежда всяка година в неделя в началото на октомври. Той е един от най- популярните маратони в света и е известен с плоския си бърз ход. Можете да влезете в Чикаго Маратон чрез гарантиран вход или да влезете в лотарията си.

Прозорецът за приложения

Има основни изисквания за влизане в Чикагския маратон: Трябва да сте навършили 16 години и да имате възможността да проведете курса от 26,2 мили в шест часа и 30 минути.

Необходимо е родителско разрешение за лица под 18 години.

Трябва да приложите и по време на прозореца на приложението. Заявленията за състезанието са отворени в края на октомври миналата година и приключват в края на ноември.

Например заявленията за 2018 Чикаго Маратон започнаха на 24 октомври 2017 г. за гарантиран достъп и на 31 октомври 2017 г. за негарантиран вход. Затварянето на периода на кандидатстване беше 30 ноември 2017 г.

Таксата за регистрация за Чикаго Маратон е $ 195 за американските жители. Международните състезатели се таксуват $ 220 за събитието.

Гарантирано влизане в Чикагския маратон

Има няколко начина да получите гарантиран вход за Чикаго Маратон. Това е маршрутът, който повечето участници предприемат, включително много от първите маратоньори.

Благотворителна програма: Банката на Америка Чикаго Маратон е домакин на хиляди бегачи, които избират да направят опитът по-смислен, като действат от името на благотворителна организация.

Благотворителните бегачи получават маратонско състезание в замяна за набиране на средства за конкретно благотворително дружество. Тези състезатели започват тренировъчния сезон с цели за личен успех в маратонното си време, както и за сумата, която се надяват да наберат.

Над 10 000 благотворителни бегачи участват всяка година. Те представляват повече от 170 местни, национални и глобални причини.

Задължителният минимум за набиране на средства е $ 1000 преди крайната дата и $ 1,500 след крайния срок за изготвяне. Някои благотворителни организации обаче определят изискването си по-високо от този минимум.

Международна програма за обиколки: Международните състезатели, които изберат да се присъединят към официален партньор на Чикаго Маратон, могат да гарантират своето място в маратона по всяко време на периода на участие в лотарията. Групи от 40 държави отговарят на условията и изискват да закупите обиколка, която включва пътни разходи.

Чикаго Маратон Legacy Finisher: Бегачите, които са завършили Чикаго Маратон пет или повече пъти през последните 10 години, могат да гарантират своето място по всяко време на периода на влизане в лотарията.

Банка на Америка Shamrock Shuffle: Всяка година Банка на Америка спонсорира Shamrock Shuffle в Чикаго. Ако сте участвали в това 8K състезание четири или повече пъти в миналото и сте се регистрирали за предстоящото състезание, се класирате за Чикагския маратон.

Анулирано влизане: Организаторите от Чикаго Маратон разбират, че обстоятелствата пречат на някои участници да участват. Ако трябваше да анулирате влизането си през предходната година, можете да влезете в състезанието през следващата година чрез тази програма. Единственото условие е, че сте спазили правилно политиката за отмяна на събития.

Квалификат за време: През 2018 г. състезанието въведе нови квалификации за времето, базирани на стандартите за възраст и пол. Групата на възрастта се определя от възрастта ви в деня на състезанието.

За да се квалифицирате за тази програма, трябва да сте завършили курс, сертифициран от US Track и Field (USATF), между 1 януари от годината, предхождаща кандидатурата Ви, до датата на кандидатурата ви. Например, 1 януари 2016 г. за кандидатури, подадени през октомври 2017 г. за състезанието от 2018 г.

Времето за квалификация може да бъде променено в бъдеще, но времето за квалификация за състезанието от 2018 година е:

Възрастова група хора Дами
16 до 29 03:10:00 03:40:00
30 до 39 03:15:00 03:45:00
40 до 49 03:25:00 03:55:00
От 50 до 59 03:40:00 04:15:00
60 до 69 04:00:00 04:55:00
От 70 до 79 04:30:00 05:45:00
80 и повече 05:10:00 06:30:00

Негарантирано влизане

Ако не отговаряте на изискванията за някоя от гарантираните програми за записване, можете все пак да кандидатствате за лотарията за шанс за участие. Трябва да кандидатствате по време на обявения прозорец на приложението. Уведомяванията за приемане до маратона обикновено се изпращат в средата на декември.

Шансовете да влезете в Чикаго Маратон през лотарийната система ще бъде различна всяка година. Зависи от броя на участниците, които бяха приети чрез гарантираните програми за участие и броя на кандидатите за лотария.

През 2015 г. например Runner's World съобщи, че около 53% от 54 800 кандидати за лотария са приети. В сравнение с други маратони, като Нюйоркския маратон с около 18%, това са доста добри шансове.

Завършване на изискването за време

Събитието е отворено за бегачи и пешеходци, които могат да поддържат темпото да завърши след 6 часа, 30 минути. Поддържането на курса се премахва за 15 минути на миля след преминаването на последната стартова вълна.

Ако не сте в това темпо, ще бъдете задължени да се преместите на тротоара, защото улицата ще бъде отворена за движение. Помощните станции също ще бъдат закрити по този график. Ако сте приключили с изискването за време, може да не получите официално време за приключване. Състезанието си запазва правото да отстрани по-бавните състезатели от курса.

Словото от

Чикагският маратон е чудесно събитие и приятна възможност за състезатели, които са нови за маратона. Ако искате да кандидатствате, не забравяйте да го направите в крайните срокове. Известията са достатъчно рано, за да можете да продължите тренировките за деня на състезанието.

> Източник:

> Банка на американския Чикаго Маратон. Информация за участниците: приложение. 2018.

> Хецел М. Чикаго Маратон по числата. Светът на бегачите . 2015.

> Плункет М. Маратон Расови томболи: Дали коефициентите ще бъдат във ваша полза този сезон? Вашингтон пост . 2015.