5 Simple Tweaks за текущо подобрение

Всички знаем, че е трудно да ремонтирате конкретно поведение или да приемете нов, голям навик. Въпреки че може да имаме добри намерения да бягаме всеки ден или да увеличаваме драстично пробега, големи промени като тези могат да бъдат трудни за изпълнение и лесно да се откажат от тях. Те също могат да доведат до проблеми като нараняване.

Но какво да кажем за малки навици, които могат да подобрят работата ни? Има много незначителни (и лесни!) Промени, които можем да направим в навиците ни за начин на живот и фитнес, които могат да окажат положително въздействие върху работата ни. Ето някои ощипвания, с които можем да се придържаме в дългосрочен план.

1 - Яжте по-добра закуска

d3sign / Гети изображения

Забелязали ли сте някога каква е разликата, която правилната или погрешна закуска може да направи по време на сутрешното бягане? Ремонтът на закуската ви може да бъде доста прост. Опитайте някои от тези бързи закуски за бегачи . Може да се наложи да експериментирате с колко калории е достатъчно, за да запишете гориво, в зависимост от Вашето разстояние и интензивност. Ако мислите, че определена закуска няма да е достатъчно гориво за дългосрочен план, например, винаги можете да добавите банан или други въглехидрати към него.

2 - Използвайте пенообразен валяк

Westend61 / Гети изображения

Ако все още не използвате пенообразен валяк, какво чакате? Ние бихме се осмелили да кажем, че валякът за пяна Grid е един от най-полезните елементи, които познаваме.

Пяните ролки са цилиндрични части от пяна, които могат да се използват за предотвратяване и лечение на наранявания при движение. Използвайки собственото си телесно тегло и пневматичен валяк, можете да направите самостоятелен масаж, който предлага подобни ползи за дълбоко тъканния масаж, като напрягане на мускулите и сухожилията, намаляване на напрежението на мускулите, разкъсване на пунктовете за задействане, успокояване на стегнатите фасции и увеличаване кръвообращението и кръвообращението към меките тъкани. Пяните ролки са удобна, по-евтина алтернатива на професионалните масажи. Те са особено полезни, ако сте склонни към синдром на ИТБ и стегнати телета или hamstrings.

3 - Планирайте някои награди

Селия Питърсън / Гети изображения

Това е толкова забавно навик да се прилага! Вече може да правите това и да не го осъзнавате, но текущата ви мотивация ще се подобри още повече, ако направите съгласувани усилия, за да планирате някои награди за напредъка си.

Планирайте наградите за бягането си, независимо дали е нещо като чаша кафе след сутрешно бягане или масаж след голямо състезание. Обичаме аудиокнигите , така че слушането на друга глава или две е малко награда за бягане, когато имаме нужда от някаква мотивация. Вземете някои неща, които обичате, и обещайте на себе си лечение (не винаги го правете за храна) след бягане или състезание. Намерете начини да отпразнувате напредъка си.

4 - Използване на мантри

Чейс Джарвис / DigitalVision / Гети изображения

Умствената игра може да бъде предизвикателна, но можете да направите малки ощипвания, за да увеличите умствената си сила и увереност. Независимо дали натискате тежка тренировка или състезание, мантрите могат да ви помогнат да преминете през грубите кръпки.

Изберете кратка, вдъхновяваща фаза, която можете да играете отново и отново в главата си, докато бягате. Някои състезатели имат няколко и ги използват при различни обстоятелства, като например изкачване на хълм или тренировка по скорост.

5 - Бягай с приятел

Томас Баруик / Гети изображения

Ако обикновено тичате сам, работата с приятел или текуща група може да подобри мотивацията ви, защото знаете, че те те очакват там. Чатът с приятел по време на сесия може също да направи много по-забавни мили. Работенето с други хора, особено при трудни сеанси или тренировки по хълмовете, също може да ви помогне да прокарате усилията си и да подобрите ефективността си.

Направете редовни дати с приятел или член на семейството, които да работят с вас. Ако не можете да намерите някой, който да работи с вас, следвайте тези съвети, за да намерите работеща група . Не е нужно да правите всяко бягане с група или приятел, но тичане с някой друг веднъж седмично или няколко пъти в месеца може да даде тласък на мотивацията и изпълнението ви.