Как провъзгласяването и подхранването влияят на вашето уклонение

Изберете обувки за вашето ходене или бягане

Провъзгласяването, пренаселеността и суфинцията са термини, които се отнасят до движението на крака и глезена, докато ходите или бягате. Вашият крак е проектиран да се изравнява, когато удари земята и се търкаля навътре с всяка стъпка, която е известна като pronation. Това разсейва удара от удара на земята. Но много хора имат походка с твърде малко навлизане навътре или твърде много навлизане нагоре.

Нито пък е идеален за проходилки и бегачи, но правилният тип обувки или стелки могат да помогнат на водача да стигне до по-неутрална походка.

Можете да направите малък скрининг, като проверите износването на ходилата на обувките си , тъй като надпророчеството и суфинцията ще имат различни шарки. Ако пазарувате в качествен магазин за обувки за обувки, експертите по обувки обикновено ще гледат подметките на обувките ви и ще ви гледат да ходите и да бягате, преди да препоръчате какви обувки трябва да носите .

наклонения

Overpronation

Суфинция (Underpronation)

Експерти, които да ви помогнат да определите вашето желание

Самодиагностиката е едно нещо, но нищо не бие намирането на специалист, който да анализира походката ви.

Къде можете да намерите такъв? Добрата новина е, че обикновено можете да получите проверка на ходенето безплатно в магазините за спортни обувки и специалните магазини за стелка.

Потърсете техническия магазин за спортни обувки във вашия район. Това ще бъде магазин, който обслужва сериозните бегачи и пешеходци. Търговците ще бъдат специалисти в подреждането ви за подходящите спортни обувки. Целта им е да ви продадат правилната обувка, а не най-скъпата или най-модерната. Те искат повторни клиенти. Често тези магазини спонсорират местни писти и маратони. Обадете ги или ги изпратете по имейл, за да попитате дали да оцените походката си, когато ви подхождат за обувки.

Специализираните стелки и обувки за крака могат да предлагат анализ на краката и да проверяват походката ви като част от препоръчаните стелки или модификации на обувки.

Някои магазини на открито, като REI, също ще анализират походката ви, когато препоръчват обувки.

Словото от

Ако ви харесва ходене или бягане за фитнес, обувките ви са най-важната част от екипировката. Без значение каква е вашата походка, ще се възползвате от това, да получите добре проектирани обувки. Научете как да изберете обувки за ходене, за да получите тези, които ще ви обслужват добре.

> Източници:

> Как да "прочетете" Вашия отпечатък. Американската ортопедична общество за краката и глезените. http://www.aofas.org/footcaremd/how-to/foot-health/Pages/How-to-Read-Your-Footprint.aspx

> Туид JL, Кембъл JA, Avil SJ. Биомеханични рискови фактори при развиването на синдрома на средния тибиален стрес при дистанционери. Списание на Американската под-медицинска асоциация: Ноември 2008, Vol. 98, No. 6, pp. 436-444.