Бързи маратонски курсове в САЩ

Най-добри състезания за PR и BQ

Някои хора избират маратони за пейзажа или състезанието, докато други просто искат маратон с курс, който е сравнително плосък и условия, които обикновено са благоприятни. Тези, които се опитват да се класират за Бостънския маратон (BQ), търсят бързи маратонски курсове. Ако сте един от онези хора, които искат да зададат маратонски личен рекорд (PR) или да прекарат бързо време за първия ви маратон, проверете тези маратони в САЩ, които са известни с бързина.

A1A Маратон

Герои Изображения / Цифрова визия / Гети

Къде: Форт Лодърдейл, Флорида
Кога: 18 февруари 2018 година
Защо да го направите : Ако искате бърз курс, но не обичате да се движите надолу, плоският и живописен A1A Marathon може да бъде този за вас. Ще усетите океанските бризи и ще видите палмовите дървета, докато се движите по един от най-известните пътища в Америка. Състезанието се отличава с много забавления по време на разходка, медал за финализиране на плажа, както и състезание за плаж след хранене с храна, напитки, бира и музика на живо.

Феникс Маратон

Кристин Дювал / Изборът на фотографа / Гети

Къде: Меса, Аризона
Кога: 24 февруари 2018 г.
Защо да го управлявате: Финикс Маратонът е бърз нетен спускане, курс от точка до точка, който пада почти 1000 фута от началото до края. Последните 10 К от състезанието са почти напълно надолу. Курсът и благоприятното текущо време правят това любимо състезание сред тези, които търсят PR или BQ.

Ритуал Помощ Кливланд Маратон

Гети изображения

Къде: Кливланд, Охайо
Кога: 20 май 2018 г.
Защо да го изпълнявате: Курсът "Ритуална помощ Кливланд Маратон" е сравнително плоска и не е скучно. Маратоновият маршрут минава покрай стадиона на Кливланд Браунс, Рок 'н' Roll Hall of Fame и езерото Ери. Състезанието се провежда в средата на май, така че няма да се притеснявате да бягате в сумтека

Pocono Mountain Run за Червения маратон

Лотър Шулц / Гети

Къде: Pocono Mountains, Pennsylvania
Кога: 20 май 2018 г.
Защо да го управлявате: Не позволявайте думата "планина" в името на маратона да ви отведе, защото Планината на Потоно за червения маратон е един от най-бързите маратонски курсове в страната. Как? Курсът започва на около 1946 фута над морското равнище - най-високата точка на маршрута от 26,2 мили. Оттам, това е гладко плаване по планината, където ще стигнете на височина от 400 фута. Маратонът се провежда всяка май, когато дървета и цветя започват да цъфтят, правейки този курс живописен.

2 Плажен маратон

Гети изображения

Къде: Вентура, Калифорния
Кога: 27 май 2018 г.
Защо да го управлявате: Планинският маратон Планините 2 е един от най-бързите маратонски курсове в САЩ. Тази точка до точка раса вятър през Ventura River Valley, тъй като се насочва към красивите плажове на Вентура. Наблюдателите ще се радват, че 18 от първите 20 мили имат нетна спускане от над 700 фута, което е най-доброто, за да ви направи по-бързо, но не и да нараните коленете. След обиколка на Ventura на 6 километра палачинка, бегачите и техните семейства се лекуват на финална партия само на няколко крачки от сърф, магазини и ресторанти на историческия център на Вентура.

Нюпорт Маратон

gradyreese / Getty

Къде: Нюпорт, Орегон
Кога: 2 юни 2018 г.
Защо да го управлявате: Маратонът в Нюпорт започва около 60 фута над морското равнище и има няколко леко хълмисти хълма през жилищен квартал. Най-стръмният хълм, който ще срещнете, е 40 фута на 4-тата миля. Плоският маратонов маршрут прегръща залива Yaquina за голяма част от състезанието, като ви предоставя прекрасна гледка към водата. Уверете се, че се регистрирате рано - мачът на Newport Marathon ограничава броя на записите в стремежа да поддържате състезанието по-интимно и забавно.

Маратон на баба

Lya_Cattel / E + / Getty

Къде: Дулут, Минесота
Кога: 16 юни 2018 г.
Защо да го направите : Маратонът на баба е идеален за участниците за първи път, тъй като теренът е сравнително плосък, с леки хълмове и по-голям наклон точно преди миля 22. Състезанието е през юни, но понеже е в Минесота, ,

Via Marathon

Лаура Станли / Е + / Гети

Къде: Алънтаун, Пенсилвания
Кога: 9 септември 2018 г.
Защо да го управлявате: с курс на нетното спускане, проектиран от Барт Яссо на Runner's World, Via Marathon е един от най-бързите маратони в САЩ. През 2014 г. той има третата най-бърза (след Бостън и Бай Щат) среден маратон (3:54 : 42) в САЩ, според Running USA. Състезанието е живописно, сенчесто, добре маркирано и не претъпкан, което го прави чудесен курс за PR.

Св. Георги Маратон

Морис ван дер Велден / Е + / Гети

Къде: Свети Георги, Юта
Кога: 6 октомври 2018 г.
Защо да го управлявате: популярен избор за тези, които търсят бърз есенен маратон, Свети Георги Маратон е невероятно надолу, от точка до точка курс, който започва около една миля в планината Pine Valley и слиза 2600 фута до финала. Макар че курсът пада почти на половин миля по височина от началото до края, той има няколко нагоре по маршрута.

Wineglass Маратон

Лаура Станли / Е + / Гети

Къде: Corning, Ню Йорк
Кога : 30 септември 2018 г.
Защо да го управлявате: провежда се всяка есен в красивия щата Ню Йорк, Wineglass Marathon дава един от най-високите проценти на бегачи, които се класират за маратона в Бостън. Курсът е плосък, с изключение на няколко малки хълмове и ви осигурява прекрасна гледка към листата на есента, както и провинцията на Ню Йорк. Състезанието започва на около 1050 фута над морското равнище, завършвайки на 26,2 мили по-късно на височина от около 940 фута.

Банка на Америка Чикаго Маратон

Стивън Далман / Гети

Къде: Чикаго, Илинойс
Кога: 7 октомври 2018 г.
Защо да го направите : Чикагският маратон е плосък, бърз маратон, така че е страхотно да го направите, ако никога не сте провеждали маратон или се опитвате да продължите най-бързо. В допълнение към скоростта си, курсът предлага панорамна обиколка на Чикаго, тъй като тя преживява през множество разнообразни квартали и десетки местни и исторически забележителности. Ще видите всичко, което е чудесно за град Чикаго, докато сте подкрепени от тона от крещящи фенове.

Маратон на Стайтаун

Герои Изображения / Гети

Къде: Скронтън, Пенсилвания
Кога: 7 октомври 2018 г.
Защо да го управлявате: с 955 метра нетна надморска височина, Runner's World е нарекъл Steamtown Marathon "Един от 10-те най-бързи маратона в страната". Наистина ще отпадате някаква пара на този курс - този маратон се казва, че е едно от най-добрите места за квалификация за Бостънския маратон. Всъщност през 2006 г. 28% от всички участници се класираха за маратона в Бостън. Състезанието се провежда всеки октомври, когато температурите са относително хладни и падането на есента започва да върви.

Мохаук-Хъдсън Ривър Маратон

Диего Лезама / Гети

Къде: Олбъни, Ню Йорк
Кога: 7 октомври 2018 г.
Защо да го изпълнявате: Списание Times Running призовава Маратон на река Мохаук-Хъдсън за един от най-бързите маратонски маршрути в страната. Стартира в началото на октомври, този много плосък маратон също е много живописен. Курсът по принцип следва река Мохаук, включваща 13 мили от павирани пътеки за велосипеди, а след това се придвижва до река Хъдсън, използваща 5 километра пътеки за велосипеди. Налице е незначителна загуба на височина от 370 фута - има само едно изкачване между 12 и 13 мили. Състезанието е ограничено до 800 участника, което помага на бегачите да не се забавят от тълпите.

Бейстат Маратон

Lya_Cattel / E + / Getty

Къде: Лоуъл, Масачузетс
Кога: 21 октомври 2018 г.
Защо да го управлявате: Организаторите на Baystate Marathon искаха да кажат, че "мостът до Бостън минава през Лоуъл". Наистина, всяка година около една трета от участниците в състезанието изпълняват време за квалификация в Бостън Маратон. През 2014 г. Baystate Marathon има вторият най-бърз (след Бостън) среден маратон (3:53:05) в САЩ, според Running USA. Голяма част от курса обикаля красивата река Merrimack. Маратонът се провежда в средата на октомври всяка година, когато температурите са идеални. Тя е ограничена до 2 000 бегачи и се продава бързо, затова не забравяйте да се регистрирате по-рано.

Карибски маратон

Майк Харингтън

Къде: Azusa, Калифорния
Кога: ноември
Защо да го направите : Canyon City Marathon разполага с много малко поле (само 624 финалисти през 2014 г.), така че не е нужно да се притеснявате за тълпите. Но ще трябва да практикувате спускането си. Маратоновият курс пада 5200 фута от началото (на 5,800 фута над морското равнище) до финала (на 600 фута над морското равнище). По пътя ще се справяте с красива природа, докато пътувате през гори и каньони на Националната гора на Анджелис до подножието на Азуза.

Филаделфия Маратон

Мария Полицер / Гети

Къде: Филаделфия, Пенсилвания
Кога: 18 ноември 2018 г.
Защо да го направите : Ако търсите бърз маратонски опит в големия град, но не искате да се справите с тълпите, Маратонът на Филаделфия може да бъде добър вариант за вас. Почти равният курс и почти гарантираните температури в края на ноември правят добра комбинация за бързо състезание.

Калифорния Международен Маратон

mbbirdy / E + / Getty

Къде: Сакраменто, Калифорния
Кога: 2 декември 2018 г.
Защо да го направите: Калифорнийският международен маратон е приветстван като "Най-бързият курс на запад". Курсът започва на 366 фута над морското равнище и завършва в Държавния капитол на надморска височина от 26 фута. Този маратон се провежда в началото на декември всяка година, когато средните дневни температури са в средата на 50-те години, което позволява удобни условия на бягане. Състезанието е отворено само за 7000 състезатели, така че не забравяйте да се регистрирате, преди да се запълни.