Как спортистите тренират за зимни олимпийски спортове

Олимпийските спортисти тренират целогодишно за момент в светлината на прожекторите. И въпреки че спортът на зимните олимпийски игри е толкова разнообразен, колкото и страните, които представляват, олимпийските спортисти използват някои общи техники за обучение, за да превъзхождат избрания от тях спорт. Ето преглед на спортите, които съставляват Зимните олимпийски игри и методите за обучение, използвани от Олимпийските игри.

Ски алпийски дисциплини

Алпийски ски включва разнообразни събития, в които скиорите достигат скорости от 70 мили в час или повече, докато летят надолу по планината. Събитията включват слалом, гигантски слалом и състезанието за спускане на ноктите. Липсата на врата на който и да е курс означава дисквалификация и най-бързото време печели.

Ски състезателите обикновено тренират на снега, но сухопътната тренировка се състои от тренировки за сила, бързина и гъвкавост, които имитират тяхното събитие.

Биатлон

Не много хора са запознати със спорта на биатлон, който съчетава ски бягане и стрелба стрелба. Биатлетите вземат своето тяло от цялостно усилие за ски бягане до бърза промяна към спокойната точност и контрол, които се изискват при стрелба с цел.

Биатълтите тренират цялото си тяло, включително психическия си фокус . Ски-бягането изисква сърдечно-съдова издръжливост, а биатлетите често се движат, ролери, цикли или редове. За да се развие точността при снимане, биатлетите прекарват часове с целенасочена практика и работят върху контрол на дишането, често плуват, за да развият контролирано дишане при упражнения с висока интензивност.

Бобслей, Скелет и Лудж

Три олимпийски зимни спортове, които включват плъзгане възможно най-бързо надолу по леден тръбоподобен курс включват bobsleigh, скелет и luge. Обучението за всеки от тези спортове изисква сила и финес. За стартиране при натискане е необходима мощност и е от съществено значение за отлична работа.

След като се движите, шофирането на шейната или управлението на луже през най-бързата линия на курса е мястото, където състезанието е спечелено или загубено.

Ски бягане

Ски бягане е може би най-взискателния спорт за издръжливост на зимните олимпийски игри. Тези спортисти обикновено тренират два пъти на ден, шест дни в седмицата, през цялата година. Известно е, че състезателите по ски бягане имат едни от най-високите нива на Vo2 Max за всички спортисти.

Ски бягане е физически изискващ спорт, а скиорите отделят специално внимание на правилното почивка и възстановяване, храненето и предотвратяването на наранявания . В извън сезона, скиори се движат, ролера, цикъл, или ред.

Фигурно пързаляне

Известна със своята грация, гимнастика, скорост и сила, фигурното пързаляне често се сравнява с балета на лед. Постоянно любими, индивидуални и двойки състезания привличат едни от най-големите тълпи на зимните олимпийски игри.

Фигурните скейтъри тренират и напускат ледените умения, скоковете и техническите движения. Скейтърите се нуждаят от гъвкавост, баланс, координация, както и силата и издръжливостта. Тъй като фигурните скейтъри се оценяват въз основа на техните изпълнения, видео анализът играе важна роля в обучението. Проучването на всяка рутина помага на спортистите и треньорите да идентифицират областите, които се нуждаят от подобрение.

Свободно каране на ски

Свободният ски включва антени, магнати и ски кръст. Тези спортове включват смес от акробатика, бързина, сила, гъвкавост и издръжливост и го правят всичко на сняг.

Авиационните специалисти имат акробатичен произход и често започват в гимнастика и гмуркане. Този спорт изисква власт и контрол. Скиорите от могъла се нуждаят от бързи рефлекси, сила и сила и влакове с много plyometrics. Масовото начало на ски крос облагодетелства спортисти, които са мощни и бързи от началната врата и имат безупречни технически умения.

хокей

Олимпийският хокей е изключително популярен. Играта е бърза и агресивна, а играчите се нуждаят от бързина, бързина, гъвкавост и издръжливост.

Хокейните играчи тренират целогодишно на леда. Това цяло тяло, контактният спорт изисква мускулна сила, особено в краката, бедрата и ядрото. Бързите стартирания и спиранията изискват отлични технически умения за кънки и карането на шайбата изисква както якост, така и точност на горната част на тялото.

Обучението за играчите варира в зависимост от позицията, в която играят, но работата в екип и комуникацията са от решаващо значение за успеха и екипите прекарват часове в развиването на тези умения.

Ски скокове

Гледането на ски-джъмперите се издига във въздуха е страхотна гледка. Този спорт изисква както власт, така и контрол. Двете области, на които се съсредоточават всички джъмпери по време на тренировка, включват излитането или пускането в движение и кацането. За да се изгради мощен старт, ски-джъмперите правят клякам, подслон и plyometrics, както и тренировка на стълбище .

Сноуборд

Сноубордингът все още е сравнително нов за зимните олимпийски игри, а повечето от неговите звезди са млади съблазнители, които идват от скейтборд фон. В спорта на сноуборда, успехът е комбинация от акробатични движения, скорост и усет към снега или във въздуха.

Сноуборд на Зимните олимпийски игри включва полупоток, паралелен гигантски слалом и сноуборд кръст. Събитието Halfpipe включва главно трикове и акробатики, които изискват гъвкавост, сила и баланс. Сноуборд кръст и гигантски слалом изискват скорост и умения навигация на ски писта при най-високи скорости, без да липсва врата. Атлетите често използват сърфинг, скейтборд и планинско колоездене като тренировки в извън сезона.

Скоростното кънки

Краткото кънкьорство скорост изглежда много като ролков дерби на лед. Краткото кънки с кънки е игра на тактика и стратегия, които разчитат на скорост, завиване и преминаване. Атлетите се нуждаят от власт, баланс и финес, за да се движат по много малка овална ледена пързалка при максимална скорост. Дългата кънкьорка, от друга страна, съчетава благодат и издръжливост.

Скейтърите тренират и излизат от леда с серия тренировки, които изграждат издръжливост и сила. Клюки, удари, plyometrics и издръжливост обучение с колоездене и бягане са част от рутина на скейтър.