6 бюджетни съвети за хранене с ниско съдържание на въглехидрати

Възможно ли е да следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, докато сте на бюджет? Вашият план за хранене не трябва да разваля банката. Използвайте тези съвети, за да спестите разходи, докато приемате този начин на хранене.

Обратно към основите

Когато мислите за спестяване на пари, докато ядете диета с ниско съдържание на въглехидрати, помага да се върнете, за да разгледате основите на диетата и да помислите как можете да спестите пари за всеки един от тях.

Когато го направите, разбирате, че често прекарвате много неща на несъществени неща. След това можете да разберете кои от тези екстри искаме да добавите към основите. Основните елементи на диетата с ниско съдържание на въглехидрати, които съставляват по-голямата част от храните, които трябва да ядем, попадат в три категории: протеини, зеленчуци и мазнини. Нека да вземем всеки един и да намерим начини да спестяваме пари.

Разходите не трябва да бъдат единственият ви ръководен фактор. Ще трябва да имате предвид и важността на храненето на различни храни, хранителната стойност на дадена храна и удобството. Вашата етика по отношение на храната е друг въпрос, ако желаете да подкрепите органични, местни, устойчиви или хуманни хранителни системи. Диетата ви с ниски въглехидрати вероятно ще се фокусира върху непреработени храни, които често поддържат тези стойности.

Спестяване на пари за протеин

Месото, рибата и други протеинови храни обикновено са там, където хората харчат най-много пари, често ненужно. Диетата с ниско съдържание на въглехидрати не трябва да е с високо съдържание на протеини.

Започнете с изчисляването на протеиновите ви нужди в грамове. След това решете колко протеини ще включите във всяко хранене или закуска. Това може да Ви помогне да получите бюджет за месо и риба, които обикновено са най-скъпите източници на протеини. Използвайте стратегии за закупуване на протеин, когато се продава и замразявайте за бъдеща употреба.

Не забравяйте да включите и по-евтините нисковъглеродни протеинови източници. Яйцата, млякото, киселото мляко, извара и тофу често ще струват много по-малко на грам протеин, отколкото месо или риба. Ако купувате пиле, помислете как да изрежете цяло пиле, което често е по-икономично. Но също така пазарувайте внимателно, тъй като може да се окажете спестяване на пари, които купуват обезкостени пилешки гърди или бедрата в продажба.

Спестяване на пари за зеленчуци

Несъдържащите скорбяла зеленчуци са жизненоважна част от диетата с ниско съдържание на въглехидрати. Най-големият излишък на пари е, че пресни зеленчуци се разболяват, преди да можете да ги ядете. На второ място осъзнаваш, че може да не стигнеш до онези пресни брюкселски зеле, които си купил с най-добри намерения, да ги замразиш. Някои зеленчуци, като например чушки, могат просто да бъдат нарязани и пуснати в чанта с цип. Други, като спанакът, могат да бъдат ухапани в горещ тиган или в микровълнова печка.

Ако откриете, че често изхвърляте пресни продукти, може да помислите за закупуване на замразени зеленчуци. Те се замразяват в пика на техния вкус и хранителна стойност. Макар че може да не работят за салата, те имат много приложения в готвени ястия.

Друг съвет е да купувате сезонно или да развивате няколко лесни неща сами . Билките са лесни за растеж и някои зеленчуци като тиквички се нуждаят от много малко грижи.

Вие се нуждаете само от малко външно пространство, тъй като един изненадващ брой зеленчуци могат да се отглеждат в контейнери.

Спестяване на пари за мазнини

Мазнините са третата основна категория храна. Здравословни масла като зехтин или високо олеинова форма на слънчогледово или шафраново масло са добър избор. За съжаление, най-евтините масла, като например царевично масло или обикновеното масло от шафран, имат много високи мазнини от омега-6 и може да искате да ги избегнете. Потърсете продажби или пазарувайте в складови клубове за по-добър избор на петрол.

Други храни с високо съдържание на мазнини включват авокадо, кокосово масло, кокосово мляко и ядки. Те могат да бъдат повече или по-малко скъпи, в зависимост от местоположението ви и сезона.

Спестяване на пари за екстри

След като получите основите на ниско съдържание на въглехидрати диета, вие ще искате да добавите определени екстри, за да заобикалят диетата. Вероятно можете да спестите значително при търсенето на тези екстри.

Изрежете отпадъците

Обърнете внимание на това, което изхвърляте и помислете как бихте могли да избегнете тази загуба следващия път. Трябва ли да купите по-малки количества в даден момент или да направите по-малка рецепта? Можете ли да замразите остатъците, вместо да ги отлагате, докато не стане твърде късно? Като се стараете да употребявате или замразявате храната, преди да е станало лошо, ще гарантирате, че вашите долари за храна няма да се развалят.