Обща тежест и фитнес тренировка за Спринтери

Способността да се движи бързо е доста генетично определена от вашия преобладаващ тип мускул - бързите влакнести влакна и колко от тях сте били благословени.

Въпреки това, това не означава, че не можете да подобрите това, което вече имате. Разбира се, тренировките за бърз ход означава да се движите бързо в тренировките, но освен това най-сериозните състезатели вече правят някакво тренировка, за да увеличат силата и силата си и надяваме се и тяхната скорост.

Всички спортисти имат индивидуални нужди, а генерична програма като тази ще трябва да бъде променена за възраст, пол, цели, съоръжения и т.н. Помислете за това като основна програма, от която да изградите индивидуална програма за обучение.

Обща подготовка

Общата фаза на подготовка трябва да осигури всички условия за подхранване на мускулите и здравината в ранния сезонен период. Вероятно ще правите и спринт обучение на пистата, така че ще трябва да се побере в работата с песента. Като общо правило, както и за всички следващи програми, не правете тренировки преди работата по песента. Направете ги на отделен ден, ако е възможно. Нищо, което правите, не трябва да ограничава възможността ви да тренирате бързо по пистата.

Специфично приготвяне

В тази фаза ще се съсредоточите повече върху развитието на силата и силата. Това е периодът до началото на състезанието.

Конкурентна фаза

Целта на тази фаза е поддържането на сила и сила. Трябва да доминира тренировката и конкуренцията. Преди началото на състезанието, направете 7-10 дни почивка от тежките тежести в края на конкретното подготовка, като същевременно поддържате работата си. Теглото обучение в конкурентната фаза трябва да играе основно роля за поддържане.

резюме

Пол Роджърс е майстор спринтьор с бронзов медал от Pan Pacific Masters Games.