Етерични масла за възпалени мускули и болки

Аромати на етерични масла - екстракти от цветя и други части на растенията - се казва, че облекчават уморените, възпалени мускули. Добавянето на капка или две от тези ароматни масла към баня, накисване на маслото или компресиране е чудесен начин да успокоите болезнените мускули у дома.

Ето някои популярни избори, които могат да се използват поотделно или смесени.

Когато използвате етерични масла, важно е да знаете как да използвате тези мощни масла безопасно и също така помага да знаете какво да търсите при закупуване на етерични масла. Маслата са силно концентрирани, така че са необходими само няколко капки масло.

За възпалените мускули маслата обикновено са интегрирани в локален метод за успокояваща мускулна тъкан. Помислете за следните методи:

Докато са налице предварително смесени масла за мускули, те могат да бъдат комбинирани и вкъщи. Ето примерна смес за мускулна болка и болка:

1. Определете колко ще трябва да направите

Маслото от етерично масло трябва винаги да се разрежда, преди да се приложи върху кожата. Ако искате да направите масажно масло, ще ви трябва бутилка, която съдържа между 4 течности (1/2 чаша или 125 мл) и 8 течности (1 чаша или 250 милилитра), в зависимост от това колко искате направи.

2. Съставки

За да направите тази проба етерично масло, вие ще трябва:

3. Метод

Добавете следното към бутилката:

Добавете 4 унции масло за масаж към бутилката. Покрийте плътно.

Съвети

Уверете се, че сте маркирали бутилката. Избройте съставките.

Ясно маркирайте, че съдържанието на бутилката е само за външна употреба.

Има различни видове етерично масло от лайка. Римската лайка се смята, че отпуска мускулите, докато германската лайка се смята за по-добра за възпаление.

За конвертиране на измерванията:

1/8 чаена лъжичка = 12,5 капки = 1/48 унция. = приблизително 5/8 mL

1/4 чаена лъжичка = 25 капки = 1/24 унция. = приблизително 1 1/4 mL

3/4 чаена лъжичка = 75 капки = 1/8 унция. = приблизително 3.7 mL

1 чаена лъжичка = 100 капки = 1/6 унция. = приблизително 5 mL

Последни мисли

Докато етеричните масла в ваните, маслото за масаж или компреси могат да осигурят известно облекчаване на болката, важно е да знаете кога да посетите Вашия лекар.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако получите някой от следните признаци и симптоми:

Ако сте бременна или кърмите или имате здравословно състояние, консултирайте се с вашия доставчик на медицинска помощ, преди да използвате етерични масла. Те не трябва да се използват като заместител на стандартната грижа. И въпреки че са естествени, те са доста мощни и трябва да се използват внимателно.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.