Храни, които трябва да избягвате на детоксикална диета

Ето какво да замените в диетата си

Ето списък на храни, които трябва да се избягват като част от плана за детоксикация. Заменете тези храни с тези детоксикаторни храни (вижте списъка) . За да получите повече информация за някои ключови съставки, като например как да ги използвате, проверете нашите топ 20 детоксикационни храни и предложения за хранене по меню .

Млечни продукти и яйца

Вместо млечните продукти от списъка по-горе, се откажете от органичен, богат на пробиотици кефир и кисело мляко.

Храни от пшеница и глутен

Дайте на вашата система почивка за една седмица и експериментирайте с някои алтернативни зърна. Избягвайте пшеницата и продуктите, съдържащи пшеница, като:

Освен пшеницата, избягвайте други храни, съдържащи глутен, като ечемик, булгур, ръж, тритикале, пшенични трици, пшеничен зародиш, кус-кус, елингар, фармина, емер, фрао, грамасно брашно, камут. Въпреки че овесът не съдържа глутен, те често се преработват в растения, които произвеждат глутенсъдържащи зърна. Хората с алергия или чувствителност към глутен трябва да ги избягват или да изберат овес, който не съдържа глутен.

Захар и подсладители

Избирайте пресни плодове и подправки, които имат сладък вкус като канела. Използвайте естествени подсладители умерено, като мед, кленов сироп, плодови конфитюри и плодови компоти.

Глутен

Всички глутенови зърна, включително пшеница, ечемик, ръж, лимец, тритикале, камут, кускус, трици и фармина, трябва да се избягват през тази седмица. Има много опции, които не съдържат глутен, в списъка с храни за ядене.

напитки

Намалете кофеина от кафе, енергийни напитки и безалкохолни напитки.

Вместо това опитайте зелено, мача, олонг или бял чай, които обикновено имат по-малко кофеин. Или се наслаждавайте на кофеин без билков чай. Rooibos чай и подправки чай са добри не-кофеин опции. Ако сте свикнали да пиете кафе и ви е трудно да намалите времето си, опитайте вместо черния чай.

месо

Риба и морски дарове

подправки

Избягвайте всякакви подправки, които не се правят с разрешените съставки.

Други храни, които трябва да се избягват

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.