Здравословен зелен боб с кайсии с лук

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 98

Мазнини - 7 гр

Карби - 8гр

Протеин - 3g

Общо време 55 мин
Подгответе 20 мин. , Пригответе 35 мин
Сервирания 8 (по 1 чаша всяка)

Зеленият боб е любимо място за почивка и традиция в много американски домове. Класическият зелен боб се състои от консервиран крем от гъбна супа. Ако направите своя собствена сос, обаче, имате много по-голям контрол над съставките - избирайки предпочитанията си за масло или масло, вида на течността, която да добавите и сгъстителя, който да използвате.

В допълнение, зелен боб, който всички познаваме, се отличава с натрупване на хрупкав, дълбоко пържени лук, обикновено от кутия. И двете от тези предварително приготвени съставки добавят мазнини, калории и консерванти към чинията. Тази рецепта използва всички пресни съставки и замества пържения лук със соте, което прави тази зелена бобови бисквитка много по-здравословна, докато остава позната и вкусна. Едно нещо, което трябва да се отбележи, обаче, е, че това готвене не е много сладко и може да не задоволи всички вечери.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350 F.
  2. Поставете половината масло в тиган и добавете около 3/4 от филиите лук. Нека бавно готвят. Когато започнат да се мека, добавете сол и черен пипер. Искаш лука да меки и сладки, но ако ги оставиш да се готвят за много дълго време, те ще започнат да губят твърде много.
  3. Когато са меки, извадете от топлината и разхвърлете с бадемово брашно . Вкус и коригирайте подправките.
  4. Изсипете останалата част от лука и нарязайте гъбите в останалата част от маслото. Добавете мащерка, разбърквайте и добавете сгъстителя. Разбъркайте още две минути.
  1. В мерителна чаша или малка купа комбинирайте млякото с крема; прибавете към сосния лук и оставете да загрее за 1 минута. Смесете в боб и поставете готварска печка. Печете за 30 минути. Разстилайте лука отгоре и гответе за още 5 минути или докато топинга започне да се кафя.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Всеки тип "млечен" продукт работи в тази рецепта. Ако наблюдавате приема на въглехидрати, най-ниското съдържание на въглехидрати е в неподсладено соево мляко. Тази рецепта съчетава неподсладено соево мляко и сметана за богатство, но можете да използвате всяко ниво на мазнини от мляко, което искате да използвате, и всяка комбинация. Тъй като сметаната добавя малко тяло и дебелина, може да се наложи да регулирате количеството на сгъстителя, ако промените количеството крем.

Видът на сгъстителя, който използвате в тази рецепта, зависи и от вас. Можете да използвате всякакъв вид брашно или други сгъстители с ниско съдържание на въглехидрати като гума гуар и собствени сгъстители.