Вкусна рецепта за миди 7 мин

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 185

Мазнини - 8 гр

Въглехидрати - 6g

Протеин - 23 гр

Общо време 7 мин
Подгответе 4 мин , готвяйте 3 мин
Сервирания 2 (всеки половин килограм)

Обикновените миди могат да впечатлят гостите ви на вечеря, но можете също да направите това основно ястие в нормалната си семейна тарифа с тази лесна рецепта. Морските черупки са елегантно, лесно, бързо готвене и вкусно ястие от морски дарове, но ще трябва да бъдете сигурни, че отделяте голямо внимание на всяка стъпка, за да имате най-добре изпечените миди.

Тук споделяме най-добрите стратегии за закупуване, подготовка, готвене и сервиране на миди . Номерът е в закупуването на най-пресните миди, подготовката им за Т, и готвенето им до съвършенство, да не говорим, че им служим като шеф.

Съставки

подготовка

  1. Изсушете мидите с хартиени кърпи. Сол и пипер от двете страни.
  2. Загрейте голям регулярен (не незалепващ) тиган за 2 до 3 минути при средно висока температура. Добавете зехтина или маслото, а след това и мидите една по една, като ги отделяте така, че да не се допират един до друг. Ако вашият тиган не е достатъчно голям, за да ги направите наведнъж, пазете първата партида под парче фолио и правете две партиди или повече.
  3. Готвене на миди около 1 1/2 до 2 минути всяка страна, като се уверите, че тенджерата е адекватно нагрята, преди да ги добавите. Те трябва да имат златна кора на двата края и центърът все пак да изглежда полупрозрачен. Обърнете се с щипци.
  1. Сервирайте незабавно. Един килограм миди се прави на около 3 порции.

Хранителна информация: Всяка порция има 3,5 грама ефективен въглехидрат 25 грама протеин и 132 калории.

Как да купя миди

Пътят към нежно търкалящи се брадавици, започнал да се изцежда добре, започва в хранителния магазин или рибния пазар. Има три вида миди, които обикновено се продават в САЩ. Те включват: морски миди, моркови миди и калико-миди. Морските миди са най-големите миди, средно с диаметър 11/2 "-2". Белият и каликообразният миди са сравнително по-малки, но по-сладки и могат да се използват в съдовете за разбъркване .

За изсечените миди, ще купувате морски миди. Има налични опции за диви животни или за отглеждане на животни. Потърсете "сухи или сухи опаковани", "гмуркане", "лодка за ден" или "без химикали". Избягвайте изкопаните миди, тъй като практиката за събирането им е вредна за околната среда. Ако купувате замразени, списъкът на съставките трябва да включва само морски миди.

Избягвайте опаковки, които съдържат натриев триполифосфат (STP) или добавена вода. Ако купувате пресни миди, избягвайте миди, изложени в прекалено влажни, течни контейнери. Вашите морски черупки трябва да са лепкави, което показва, че те нямат допълнителна влага, която ще повлияе на вкуса и структурата на вашето ястие.

Цветно-мъдри, те не трябва да са прекалено бели, а най-добре е ванилов или перлав цвят. Други имена, които може да видите в супермаркета, са кралски миди, големи миди, алексански миди и джъмбо черупки.

Размери на миди

Независимо дали става дума за магазин за хранителни стоки или пазар на риба, размерите на морковите трябва да бъдат обозначени с действителния брой на мидите за паунда на паунд. Морските черупки могат да варират от 10 до 40 на килограм. Колкото по-малко е числото, толкова по-големи са мидите. Най-голямата налична би била U / 10 за по-малко от 10 на паунд.

Как да подготвим мидите

Размразяването за една нощ в хладилника или пресни морски миди трябва да се поставят върху хартиени кърпи за приготвяне, за да се получи толкова много влага, преди да се готви. Не използвайте микровълновата или топлата вода за размразяване на миди. Преди да ги подправите със сол и черен пипер, почистете ги.

Предложения за сервиране на печени миди

Мидите могат да бъдат хубав първи курс, както и основния курс. Като предястие с пресни плодове или авокадо, с бекон или на легло от рукола или други малки листа зелени.

Като основно предястие се сервират 2 до 3 големи череши с зеленчуци, нарязани на чесън с натискане на лимон, с гъби в чесън и вино, като част от елегантна салата или много други начини.