Диабет-приятелски шоколад Chia Smoothie

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 198

Мазнини - 8 гр

Carbs - 31гр

Протеин - 6g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 2 (по 1 1/2 чаши всяка)

Насладете се на шоколадова жажда с тази богата и кремообразна шоколадова чиа глазура, идеална за закуска, лека закуска или дори за здравословен десерт! Канелата, напоена с китайска пудинг, е покрита с гъсто фъстъчено масло и шоколадово бонбони, което естествено се подслажда с банани. Въпреки, че тя се чувства като богато и декадентно лечение, тя е пълна с противовъзпалителни съставки, които също помагат за понижаване на кръвната захар, като семена на чиа, канела и какао на прах.

Съставки

подготовка

  1. В средна купа разбъркайте заедно бадемово мляко, семена от чиа и канела. Нека седи най-малко 10 минути, за да се подуят и абсорбират течността.
  2. Комбинирайте банан, бадемово мляко, какао на прах и прах от фъстъчено масло в миксер. Puree, докато добре комбинирани.
  3. Разделете китайската пудинг между две чаши. Нагоре с ласкател и сервирайте веднага.

Варианти и замествания на съставките

Чували ли сте някога семена от чиа?

Малките семена, обикновено свързани с подаръци от 80-те години на миналия век, са напълно ядивна и супер питателна храна. Те са опаковани с омега-3 мазнини , фибри, калций и фосфор .

Чиа семена набъбват до около 10 пъти сухата им големина в течности, така че те могат да ви помогнат да сте по-дълги. Ако никога не сте опитвали семена от чиа, текстурата е доста подобна на пудинг от тапиока. Ако не мислите, че ще ви хареса, смесете семена от чиа, канела и допълнително бадемово мляко в глазурата, което помага да се получи допълнителна кремообразна текстура.

Чиа семена са широко достъпни, но ако имате трудно да ги намерите, проверете нагоре коридор на магазин за хранителни стоки или онлайн поръчка. Допълнителните семена на чиа ще бъдат с продължителност от 2 до 3 години, съхранявани във водонепропусклива опаковка, като стъклен буркан.

Тази рецепта използва прах от фъстъчено масло, за да запази съдържанието на мазнини надолу. Докато има малко мазнини в семена на чиа, ако искате да го направите по-наситено, заменете праха с фъстъчено масло за еднакво количество редовно фъстъчено масло.

Можете също така да хвърлите шепа овес, за да добавите повече влакна за пълнене.

Тази глазура също работи чудесно като снабдяваща след тренировка, защото осигурява въглехидрати за зареждане на глюкоза и калий, за да помогне да се замени това, което е изгубено от потта. Може да искате да добавите лъжичка шоколад протеин прах вместо какао на прах, за да помогнете за възстановяване на мускулите след тренировка.

Съвети за готвене и сервиране

Винаги съхранявам замразени банани, за да направя сладкиши или по-ниски захарни десерти. Ако имате допълнителни банани, които се намират наоколо, ги обелете и ги съхранявайте във фризера, преди да се разболеят. Харесва ми да ги държи нарязани на половинки в пластмасова торба за лесна употреба. Използвайте банан, който е изключително зрял, за да сте сигурни, че тази рецепта е достатъчно сладка.

За да спестите време сутрин, направете голяма партида чаени пудинги в началото на седмицата и ги съхранявайте в хладилника, докато не сте готови да се насладите на вашата ласкателка. Чийското пудинг трябва да има поне 5 дни.

За да придадете по-сладък сладолед като консистенция, използвайте по-малко течност и го пригответе в кухненски робот вместо блендер. Опитайте ½ за да започнете и след това добавете още бадемово мляко, ако е необходимо. Ако предпочитате да е по-тънка, добавете още бадемово мляко, докато не формирате желаната консистенция.