Как да избягвате попадането по време на движение

Въпреки че тичането не е контактен спорт, много бегачи успяват да паднат и да се разочароват. Често някой или нещо друго - велосипедист, друг бегач или лоши условия - е виновен за изтриване, но понякога това е само нашата несръчност.

Следвайте тези съвети, за да предотвратите падане по време на вашите писти.

1 - Обърнете внимание

Кейт Браун / Гети изображения

Дръжте главата си нагоре и погледнете напред - около 10 до 20 фута пред вас. Опитайте се да не гледате надолу към краката си, за да видите какво ще дойде. Това не само е важно за вашата безопасност, но също така е правилна форма на изпълнение . Това е особено важно, когато се движите по пътеки, където можете да ударите препятствия като скали, корени, трупи и клони.

2 - Уверете се, че вашите обувки са вързани

Guido Mieth / Гети изображения

Това звучи като здрав разум, но не е необичайно да видите бегачите с висящи обувки. Повечето обувки за обувки за обувки са много дълги, затова е безопасно и ги удвоявайте.

Уверете се, че връзките ви са сигурни и здраво привързани. Ако сте способни да изплъзнете обувките си и да ги пуснете обратно, без да ги развързвате, те не са достатъчно здрави. Вашите дантели трябва да бъдат завързани достатъчно, за да можете да приплъзвате само един или два пръста под възела. Ако можете да поставите няколко пръста там, свържете ги по-здраво.

3 - Бъдете внимателни по спусканията

Westend61 / Гети изображения

Много падания се случват по спускане, затова бъдете внимателни, когато бягате надолу . Контролирайте скоростта си и поддържайте главата си нагоре, за да избегнете препятствията и да не изгубите краката си. Въпреки че е изкушаващо наистина да се отвори вашият стръв по спускане, това е начинът, по който някои бегачи в крайна сметка губят контрол и падат.

Задръжте кратката си крачка и останете под контрол. Бъдете особено внимателни, ако се движите надолу с хлабав чакъл, особено коварна комбинация за бегачи.

4 - Внимавайте за велосипедисти и други бегачи

Брус Лейтли / Гети изображения

Избягвайте сблъсъци (и последващи падания) с други състезатели или велосипеди, като винаги сте наясно с обкръжението си и практикувате добра комуникация .

Ако се приближавате към друг бегач или велосипедист и трябва да ги предадете, общувайте с него и му кажете от коя страна се опитвате да минете. Преди да спрете или да се обърнете, погледнете назад и се уверете, че пътят ви е ясен.

5 - Не блокирайте усещането за слушане

Пол Брадбъри / Гети изображения

Трудно е да стоите нащрек, когато носите слушалки и слушате силна музика. За да сте сигурни и информирани за обкръжението си, поддържайте ниското си ниво на звука, оставяйте една ухото навън или оставете музиката у дома, когато бягате навън .

6 - Използвайте допълнително внимание при старта на състезанието

Гети изображения Северна Америка / Гети изображения

Много от тях се случват в началото на състезанията. Наблюдателите често се спъват, когато се опитват да преминат по-бавни бегачи, да се измъкнат от тълпата или да прекарат бутилка с вода или дреха, която някой отхвърли в началото.

Когато се класирате на състезателен старт, уверете се, че сте в правилната позиция за вашето темпо и бъдете нащрек за изхвърлени предмети.

7 - Същото се отнася и за спиранията на водата

Крис МакГрат / Гети изображения

Тълпите и мократа, хлъзгаща настилка правят хидратацията да спре друга обща зона за изтриване. Гледайте за бегачите, които спират изведнъж при водните спирки и търсят големи локви вода. И въпреки че е добре да хвърлите чашата си на земята с воден спирк, трябва да се опитате да я хвърлите там, където другите състезатели няма да се запъват.