Какво ще стане, ако пропусна един ден на обучение?

"Наскоро стартирах 5K тренировъчна програма, усещам, че настъпва настинка, какво да направя, ако трябва да пропусна един ден от тренировката?" Угризено ми е, че цялата ми упорита работа ще бъде загубена, ако се похваля. "

Този въпрос се появява през цялото време, от състезатели от всички различни нива, които тренират за всички различни видове състезания. С други думи, всички състезатели пропускат дни на обучение тук и там.

Понякога се разболяваме, работата потъва, или трябва да се справим със семеен проблем. Дори и професионалните бегачи вземат почивните дни, когато трябва.

Но знам как се чувствате - лесно е да се обезкуражавате, ако сте зает или болен и пропуснете един ден - или няколко дни - на обучение. Не се удряйте, че сте пропуснали да изтече. Особено важно е, ако сте болни, че давате на тялото си шанс да се възстанови.

Няма да изгубите внезапно фитнес, защото сте пропуснали тренировка! Имайте предвид, че по време на тренировката трябва да си почивате . Всъщност, изследванията показват, че приемането на поне един ден от седмицата намалява честотата на прекалените наранявания, като бръчици и стресови фрактури . Бягането поставя много стрес върху вашите стави и отнемането на почивни дни ще даде възможност на вашите стави да се възстановят от всичко това удари. Също така е хубаво да преустановите умствената почивка, за да не загубите мотивация, като работите всеки ден.

Ако се чувствате износени или като настинка се появява, това вероятно е знак от тялото ви, че се нуждае от почивка.

Трябва ли да направя пропуснати тренировки?

Така че, ако пропуснете един ден или две тренировки, не се чувствайте натиск, за да я заредите в графика си и да удвоите тренировките. Не се трудете на себе си, че сте пропуснали ден, без значение каква е причината.

Вземи си мястото, където си тръгнал, възвърне си инерция и се върни на пистата. Просто се опитайте да се върнете към графика си възможно най-скоро, тъй като ние всички знаем как един или два дни почивка бързо може да се превърне в седмица, а след това две седмици, и тогава стигнете до точка, в която се чувствате напълно немотивирани за да се върнете към бягството.

Когато започнете нов режим на упражнения, може да сте по-уязвими към боледуване, тъй като сте по-уморени, отколкото полезни и тялото ви е износено. За да избегнете боледуване и да продължите да бягате, не забравяйте да си почивате, да пиете много вода, да ядете здравословна диета и често да си миете ръцете.

Вижте също: