Какво означава, когато краката ви изнемощят при бягане

Изтръпване или чувство на изтръпване (несвързано със студеното време ) в пръстите на краката е често срещана жалба сред участниците. Често причината е да носите обувки за обувки, които са прекалено стегнати или те да ви свържат твърде здраво.

Краката ви набъбват, когато бягате, така че трябва да носите обувки, които са наполовина големи до пълни размери, по-големи от тези на уличната ви обувка. Ако имате широк крак, може да се наложи да получите обувна обувка, която има изключително широк патронник.

Можете да поискате от продавач в работещ специализиран магазин съвет за правилните обувки. Уверете се, че продавачът също така проверява ходенето ви, за да се уверите, че носите правилните обувки за вашия стил на изпълнение. Понякога изтръпването на пръстите може да бъде резултат от биомеханичен проблем, който може да бъде коригиран с правилните обувки и / или вложки.

Ако смятате, че носите правилните обувки за краката си, за да се разтегнете, започнете да усещате изтръпване. Понякога стягането на краката ни може да ни накара да бягаме с неправилна форма , което може да окаже натиск върху нервите и да доведе до изтръпване. Така че бърз участък от всяка част, която се чувства стегнато може да помогне. Когато спрете да се протягате, опитайте се да преместите крака и да го масажирате малко, за да получите кръвта, която тече в областите, които се чувстват изтръпнали. Ако тичате на пръстите си за около 30 секунди, може да помогнете.

Протягане или масаж може да помогне

Ако продължавате да имате проблем със сковаността на краката и сте склонни към мускулна стягане, ще трябва да работите за облекчаване на херметичността.

Отидете на професионален спортен масаж или опитайте да използвате пенопласт или друг инструмент за масаж, за да преобръщате места, където бегачите често се стесняват, като вашите квадратчета, телета, hamstrings и IT band . Опитайте да направите някои пост-текущи разтягания и йога, за да облекчите стегнатостта и да подобрите своята гъвкавост. Също така, уверете се, че правите някои упражнения за загряване преди да започнете да бягате, така че вашите мускули да се затоплят, преди да започнете да тренирате усилено или дълго.

Ако не виждате никакво подобрение с горепосочения съвет, важно е да видите основния си лекар или педиатър. Може да имате нервен проблем, наречен невроза. Въпреки, че може да звучи страшно, лекарски-препоръчва под подметката подложка може да помогне за лечение на състоянието, като натиск от нерв.

Изтръпването може да бъде и резултат от нещо повече, като болест, тумор или нервно състояние. Ако симптомите Ви продължават, не чакайте да се свържете с вашия медицински специалист.