Какво можете да ядете на 1200 и 1500 калория диета

Дози за балансирано намаляване на калориите Диета за отслабване

Ако използвате нивото на калориите за диета за отслабване, обичайно е да го настроите на 1200 или 1500 калории. Искате обаче да сте сигурни, че получавате достатъчно хранене. Един от начините да се адресира това е да се използва диетичен план, който предполага броя на порциите на ден от всяка група храни. Министерството на земеделието на САЩ препоръчва хранителната пирамида в продължение на много години.

Пирамидата е заменена с препоръките на My Plate, но все пак може да ви бъде полезно да се уверите, че не се отклонявате твърде далеч от хранителната диета.

Калорични цели за отслабване

За да отслабнете, трябва да приемате по- малко калории, отколкото да изгаряте всеки ден. Заседналите жени и възрастните хора могат да изразходват само 1600 калории на ден, докато активните мъже и много активните жени могат да изгорят 2800 калории на ден два пъти. Можете да използвате дневния калориен калориен разход, за да намерите каквото число може да е подходящо за целта ви за отслабване. Ако целта Ви е да отслабнете и не виждате промени само с повишена физическа активност , намаляването на порциите и порциите може да ви помогне, като същевременно използвате пирамидата като водач.

Пирамидната диета

Това е диетата, разработена от USDA, за да задоволи хранителните изисквания на повечето американци.

За загуба на тегло, Вие избирате по-ниските номера за всяка група храни.

Диетични предпазни мерки

Тези диети са инструменти за управление на теглото за нормално здрави възрастни. Консултирайте се с Вашия лекар, за да видите дали диетата с намалена калоричност е подходяща за вашето здраве, преди да промените вашата диета.

Хората с диабет, бременни жени, деца под 16 години и тези с нарушено хранене са силно предупредени да потърсят медицинска консултация, преди да променят диетата си. Регистрираният диетолог е най-добрият ви ресурс да ви консултира как да промените диетата си за най-добрите индивидуални резултати. В САЩ можете да намерите диетолог чрез Американската диетична асоциация

1200 калория диета

1500 калория диета

Проследяване

Поддържането на дневник за храна на хартия или използване на приложение може да ви помогне да разберете колко сте яли и дали получавате храната, от която се нуждаете за здраве. Например, влизането в това, което ядете в MyFitnessPal или в инструмента за проследяване на диетата на Fitbit, ще анализира дали получавате достатъчно хранителни вещества във всяка категория, както и дали консумирате твърде много калории.

Какво представлява?

Може да не е интуитивно колко е предназначено за сервиране. Тъй като частите са изкривени в ресторантите и с замразени храни, вероятно ще трябва да научите колко е точната сума.

Например, гевреците, изброени на оригиналната пирамида, вероятно са били половината от типичния за тях чаша, наблюдаван в днешните кафенета.

Хляб, зърнени храни, ориз и макаронени изделия

Цели зърна се предпочитат, тъй като осигуряват необходимото влакно.

Зеленчуци

Разнообразието от цветни зеленчуци е най-доброто за хранене и здраве.

плодове

Цели плодове или 100 процента сок могат да добавят сладост към вашата диета, тъй като намалявате добавената захар.

Мляко, кисело мляко и сирене

Както традиционните, така и насоките на My Plate USDA казват, че се преместват в нискомаслено или без мазнини мляко или кисело мляко.

Месо, домашни птици, риба, сушени бобчета, яйца и ядки

Имайте предвид, че пирамидата изброява унции протеинови храни, а не порции. За диетите с 1200 калории и 1500 калории, 6 унции се превръщат в две порции.

Мазнини

> Източници:

> Пирамидни материали от минали храни. Министерство на земеделието на Съединените щати. https://www.nal.usda.gov/fnic/past-food-pyramid-materials.

> Какво представлява? Американската сърдечна асоциация. http://www.heart.org/HEARTORG/Support/What-is-a-Serving_UCM_301838_Article.jsp#.Wt4pB5ch3x8.