Източници на повишаване на теглото, докато силата обучение

Няма нужда да се паникьосвате, защото колебанието на теглото може да бъде нормално

Забелязали ли сте, че теглото ви се увеличава, докато увеличавате тренировките за тренировка? Това число на мащаба просто означава, че тежи повече или тежи по-малко. Това не е показание за интензивността на вашите тренировки, състав на тялото ви или нивото на фитнес.

Нарастване на теглото може да се случи

Тегло обучение може да доведе до наддаване на тегло. Ако силата влак редовно и подобряване на фитнес ниво, вашето тегло на скалата може да се увеличи, докато процента на телесните мазнини намалява.

Този преход в телесния състав се случва в продължение на месеци и можете да потвърдите, че това се случва, като проверите процента на телесната мазнина , гледайки в огледалото промените в тялото си или опитвайки се върху джинсите, които притежавате, преди да започнете тегло обучение програма.

Ако процентът на телесните мазнини показва повече мускули и по-малко мазнини, тогава това е промяната, която търсите. Ако дънките ви са пухкави или насипни, или ако погледнете в огледалото, а по-мускулест човек се взира в теб, тогава усилията ви за силови тренировки биха могли да причинят малко нагоре по скалата. Дишайте леко, правите положителни промени във вашето здраве, определение на тялото и физически вид.

Водата може да повлияе на теглото ви

Водата може да промени теглото ви. Винаги сте забелязали, че тежите по-малко след потене тренировка сесия? Тази загуба на пот може да доведе до намаляване на скалата, точно както солена вечеря може да доведе до увеличаване на теглото, тъй като тялото ви задържа вода.

Теглото ви може да се колебае поради задържането на водата ви срещу загубата на вода и не е свързано с вашето силово обучение изобщо. Независимо какво, останете хидратирани цял ден.

Имаш ли стрес?

Стресът може да доведе до увеличаване на теглото. Когато сте под напрежение от тежки тренировки или труден ден в офиса, тялото ви произвежда хормона на стреса кортизол.

Повечеят кортизол, освободен в тялото, може да доведе до задържане на течности. Липсата на сън поради стрес може да ви направи по-гладни и може да ядете повече, отколкото обикновено. Уверете се, че планирате престой, за да вършите нещата, които ви презареждат умствено и физически, за да облекчите стреса. Не забравяйте да вземете деня на възстановяване по време на тренировъчната си седмица, затова не прекалявайте с тялото си.

Други фактори, които могат да предизвикат колебания в теглото

Има много фактори, които могат да променят теглото ви, като хормони, стрес, приема на натрий, консумация на вода и тялото ви да стане твърде свикнало със същата стара тренировка. Тези променливи могат да накарат теглото ви да се покачва нагоре и надолу. Продължете да вземате здравословни решения и да използвате инструменти, различни от мащаба си, за да проследявате напредъка си, например като използвате лентова мярка за проследяване на обиколката на гърдите, талията, бедрата и краката.

Контролирайте вашата диета

Не използвайте тренировки като зелена светлина, за да ядете каквото искате. Понякога, когато имате интензивна пот сесия или се бутнете по нов начин, можете да погледнете към храната като награда за тежка тренировка, завършена. Вашето тяло се нуждае от гориво, но интензивната тренировка не е лиценз за ядене на каквото и да искаш. Яжте чиста и гледайте частите си - дори когато работите здраво.

Сила обучение е дългосрочно решение

Помислете за тренировка за силата като дългосрочно решение за загуба на тегло, вместо да се страхувате, че това ще доведе до наддаване на тегло. Сила обучение предлага много ползи за здравето, включително увеличаване на броя на изгорени калории. Колкото повече мускули имате в тялото си, толкова повече калории изгаряте през всеки един ден.

"Мускулната тъкан изгаря повече калории от мастната тъкан, а изграждането на мускули струва много енергия. Тъй като увеличавате количеството на мускулите, което имате, ще увеличите и скоростта на метаболизма в покой. "

-Американския съвет за упражнения

Ако спечелите малко, докато инвестирате в редовно тренировъчно обучение , не се паникьосвайте.

Обучавате тялото си, за да бъде машина за изгаряне на калории. Проверете състава на тялото си или погледнете добре огледалото в цялото си тяло, което ще видите, тялото ви се променя към по-добро.

> Източник:

> Fit Факти: Отрязване на мазнините. Американски съвет за упражнения. https://www.acefitness.org/education-and-resources/lifestyle/blog/6706/trimming-off-the-fat.