Ходенето надолу дава изненадващи ползи

Проучването показва разходка по слизане намалява кръвната захар

Изследователите са установили, че хълмовете са добри и в двата случая. Разходката нагоре ви дава сърдечно-съдова тренировка и понижава триглицеридите, но слизането надолу вече е доказано като по-добро за понижаване на нивата на кръвната захар. Вземете хълмовете и от двете посоки, за да намалите LDL холестерола. Д-р Хайнц Дрексел съобщава за резултатите си на научна конференция на American Heart Association.

Разходка надолу или надолу може да бъде добър старт - с ползи за здравето

Д-р Дрексъл казва, че тези, които намират за трудно ходене нагоре, могат да получат много предимства, като започват със спускане надолу. Неговото проучване е взело 45 здрави, но заселници и ги караше да се изкачват нагоре или надолу по стръмна планина в австрийските Алпи всеки ден в продължение на два месеца, а след това да превключат на обратното за още два месеца. По този начин той сравняваше всеки от тестовите субекти със себе си, за да види какви ще бъдат ефектите.

Той проверява кръвната им захар, холестерола и триглицеридите 36 часа след всяко походи. Той не очакваше да види толкова много полза от тези, които се разхождаха надолу, но показаха понижаване на нивата на кръвната захар, които не се виждаха само в тези пешеходни маршрути. Понижаването на кръвната захар може да намали риска от диабет тип II.

Ходенето надолу е добро начало за хора, които не обичат ходенето нагоре, според д-р Дрексел. Тя може да помогне за изграждане на толерантност към упражнения, докато все още е приятна и дава на Walker добър изглед да се насладите.

Сега, след като е намерил ползи за здравето при спускане, има още повече причини да започнете.
Как да започнете ходене

Спускане надолу срещу ходене по върха

При ходене при спускане се използва ексцентрично мускулно свиване. Той също така може да направи напрежение на коленете и да бъде трудно за тези с проблеми с коляното или синдром на триене на идиотибилна лента.


Как да ходим надолу

Ходенето пеша използва концентрични мускулни контракции и повишава сърдечната честота повече от ходене на глухар или на нивото. Хуфирането, издуването и изпотяване от повишена сърдечна честота са възпиращи упражнения за някои хора.
Как да ходим нагоре

Хълмове за плажовете

Докато по-малко от нас живеят в Алпите, повечето хора имат достъп до стълби, които са толкова стръмни, колкото всеки хълм. Ако мразете да се качвате, все пак можете да получите добри здравни облаги, като вземете стълбите надолу и асансьора нагоре. Всяка сграда с височина пет етажа може да ви даде няколко минути надолу, а след това да се върнете назад, за да възобновите тренировка в долния етаж или обратно.

Друг начин да добавите хълмовете в тренировка, ако живеете в апартаментите, е да използвате рампи за паркиране на гаражи или надлези. Те обаче са по-кратки и имат риск от заплитане с трафика.

Неблагодарна планина - Наклон и отклонение

Повечето бягащи пътеки имат функция на наклона, която можете да настроите, за да симулирате хълмовете . По-рядко е, че те имат функция за намаляване, за да симулират слизането надолу, въпреки че това се вижда на все повече модели. Проблемът с използването само на неблагодарна, която има наклон и не намалява, е, че винаги се изкачвате нагоре или на нивото и никога не се спускате надолу.

Това ви дава една небалансирана тренировка, която няма да се превежда добре при ходене нагоре и надолу на открито.

Ако вашата бягаща пътека има само функция на наклон, трябва да тренирате вашите спускащи се мускули, но да търсите хълмове, за да се изкачите на открито. Спускането по стълбите ще помогне малко, но не е съвсем същото като ходенето надолу и ефектите, които има върху краката и мускулите ви.

> Източник:

> AHA 2004 Научни сесии: Резюме 3826. Представено на 10 ноември 2004 г.