Програми за сертифициране на учители в Пилатес

Разнообразие от програми за обучение на инструктори по пилатес

Цялостното сертифициране на инструкторите по пилатес изисква задълбочено проучване на мат и оборудване в обучителни програми, предлагани от различни майстори. Пилатес сертификацията изисква поне една година обучение и стотици часове на стаж. Можете да започнете търсенето си с тези програми, които са големи, уважавани и широко достъпни в САЩ и в международен план. По-големият може да не е по-добър, но знаейки какво е на разположение, ще ви помогне да разберете какво да очаквате от програма Пилатес, която ви подготвя за сертифициране.

Структура на програмите за сертифициране по пилатес

Програмите за обучение на учители по пилатес се различават много в структурата си. Повечето от тях са ориентирани към работещия възрастен и използват интензивни сесии с прекъсвания между тях. Как тези сесии са структурирани с течение на времето е различна за всяка програма, така че си струва да се огледате наоколо, за да намерите програма, която отговаря на вашите нужди. Може да искате да намерите такъв в местната област или може да сте склонни да пътувате.

Класическа и съвременна

Друго важно внимание на нивото на обучение на учителите е дали искате да преследвате класическо или съвременно обучение. Тези термини често се използват за разграничаване на традиционното обучение, което се придържа стриктно към това, което Йосиф Пилатес преподава (класически); или обучение, което включва нови техники и развития в областта на упражненията (съвременни).

Ангажимент и разходи

Всички изброени по-долу програми имат предпоставки, които трябва да бъдат изпълнени преди да започнете програмата. Някои от тях са доста екстензивни, като например до една година от предишно обучение и изпит преди да започнете. Някои от тях са минимални, като например 30 часа от предишния опит с Пилатес. В допълнение цитираните часове в класа не включват различни часове за ученици и независими наблюдатели.

Разходите за всички, освен за две (отбелязани по-долу) от програмите, включват както работа с мат, така и цялото оборудване, но някои от тях включват по-широкообхватно обучение от други. Трябва да очаквате да платите $ 4,000 или повече. Почти всички предлагат планове за плащане или възможност да учат в модули с течение на времето. Много от тези програми имат допълнителни такси за кандидатстване, учебни материали и изпити.

Балансирано обучение на тялото

Лиъм Норис / Гети изображения

Балансираното обучение на тялото предлага обучение в модули, които могат да се вземат самостоятелно с течение на времето. Можете да получите ползата от обучение с различни инструктори на различни места. Балансирани Body Podcasts се препоръчват Pilates онлайн видеоклипове .

BASI Пилатес

Цялостни курсове за обучение BASI са достъпни по целия свят. BASI означава Body Arts and Sciences International. Тя е основана от Раел Исаковиц. Обучението се предлага в продължение на три до шест месеца и може да продължи между три и шест интензивни уикенда в зависимост от датите и местонахождението.

Core Пилатес, Ню Йорк

Core Pilates NYC предлага шест интензивни уикенда плюс месечни срещи за преглед. Повечето студенти го завършват за шест месеца.

Върховният пилатес

Peak Pilates предлага цялостно обучение на инструктори на три нива. Всяко ниво покрива мат и оборудване с нарастваща дълбочина.

PhysicalMind

PhysicalMind предлага отделно сертифициране на мат, което е предпоставка за оборудването.

Полест Пилатес

Polestar Pilates има силен рехабилитационен компонент в образователното си обучение. Техният президент д-р Брент Андерсън предлага съвети за това как Пилатес може да помогне за облекчаване на седалищната болка и пресичането между Пилатес и физиотерапията .

Power Pilates

Power Pilates предлага интензивни програми за пет уикенда с 24-часови седмични срещи. Програмата отне шест до девет месеца в Ню Йорк или шест до 12 месеца, за да завърши другаде.

  1. Часове: 600
  2. Стил: Класически пилатес
  3. Цена: Средна

Пилате на Романа

Romana's Pilates е компанията, основана от Романа Крязаносска. Тя е стар Пилатес , което означава, че тя се обучава директно с Джоузеф Пилатес и се счита за един от най-близките ученици на Джоузеф Пилатес. Това е една от най-традиционните класически програми за обучение по пилатес.

Програма Рон Флетчър

Fletcher Pilates има целогодишна програма, която включва обучение като работа с кърпи Fletcher и перкусивно дишане.

Стивън Пилатес

Пълната сертификация на Stott Pilates е мат и реформатор. Друго оборудване е още 165-часова програма.