10 Съвети за безопасност за бягане в тъмното

При натоварени графици и ограничени часове на дневна светлина някои бегачи откриват, че единственото им време за бягство е в тъмнината на ранната сутрин или вечерта. Работа на дневна светлина винаги е по-безопасен избор, но ако трябва да бягате през нощта или рано сутринта, не забравяйте да следвате тези указания.

1 - Винаги се движите срещу трафика

Тога / Гети изображения
По-лесно е да избягвате автомобили, ако можете да ги видите. Искате да можете да виждате предните фарове на предстоящите автомобили. Избягвайте натоварените пътища и тези, които нямат рамене или тротоари.

2 - Изберете добър маршрут

Може да не е вашият любим маршрут за бягане, но най-добре осветен маршрут е вашият най-сигурен избор. Започващите автомобили ви виждат по-добре и винаги ще можете да видите пътя и да избегнете потенциални опасности.

3 - Бъдете видими

Ако работите рано сутрин или през нощта, дори и привечер, носете бели, жълти или оранжеви дрехи. Също така, уверете се, че имате отразяваща предавка. Въпреки че някои елементи (тениски, якета) вече имат отразяващи парчета върху тях, не боли да добавяте повече. Фарът е също чудесен артикул за състезатели, които правят много ранни сутрешни или вечерни писти.

| Повече ▼

4 - Винаги имате идентификация за вас

Поставете лиценза на шофьора си в джоба си или носете идентификационен етикет на обувката си. Помислете дали да се движите с маркер за обувки за пътна идентификация, който има моята информация за контакт при спешни случаи.

5 - Променяйте маршрутите и часовете си

Потенциалните нападатели могат да изучават рутинните процедури и стан в особено тъмни или изолирани райони. Не се превръщайте в лесна цел, като същевременно управлявате един и същ маршрут едновременно.

6 - Бягай с приятел

Има сила и сигурност в числата. Ако е възможно, опитайте никога да не бягате сами. Потърсете тичащи групи, които тичат през нощта, ако това е най-доброто време за теб. Ако тичате сам, нека някой да знае маршрута, който ще изпълнявате и приблизително колко дълго ще излезете.

| Повече ▼

7 - Носете мобилен телефон

Ще можете да се свържете незабавно с полицията, ако нещо се случи с вас или забележите нещо необичайно. Проверете тези страхотни държачи за мобилни телефони, така че лесно можете да носите телефона си с вас.

8 - Внимавайте за велосипеди и бегачи

Дори и да бягате по пътека или в парка без автомобили, винаги да сте наясно с други бегачи и велосипедисти. Преди да спрете или да се обърнете, уверете се, че пътят ви е ясен. Този съвет се отнася за бягане и при дневна светлина, и при тъмнина.

9 - Изхвърлете музиката си

Опитайте се да избягвате да носите слушалки, когато се движите на открито. Прекъсването на слуха ви оставя в неизгодно положение. Не можете да чуете предстоящи автомобили, велосипеди, които викат да се движат, кучета или друга потенциална заплаха. Ако абсолютно трябва да се движите с музика или някакво друго разсейване, поддържайте силата на звука много ниска или се движете с едно ухо, за да можете да чуете какво се случва около вас.

| Повече ▼

10 - Следвайте инстинктите си

Ако смятате, че влизате в несигурна ситуация, вярвайте на вашето ухапване и бягайте на сигурно място. Обадете се на полицията, ако забележите нещо подозрително.