10 причини, които вървят, е добре за родителите

Родителите имат трудно време да си намерят време за себе си, а тичането или други форми на упражнения често попадат в дъното на техните списъци със задачи. Но това, което майки и татко не може да осъзнае, е, че бягането може не само да подобри цялостното здраве и фитнес, но и да им помогне да управляват по-добре стреса, безпокойството и изтощеността, които вървят ръка за ръка с ролята си на родители. Ето някои от многото начини, по които родителите могат да се възползват от работата .

1. Работа помага за облекчаване на стреса и тревожността

Родителството е физически и емоционално изискана работа, която може да доведе до много стрес, физическо напрежение и тревожност, а бягането е отличен начин да го освободите. Дори ако можете да отидете само за 20 минути с количка за джогинг, преди детето ви да вика, все пак ще получите някои обезщетения тревожност облекчение. Чувствайки се по-спокойно ще ви помогне да бъдете по-спокойни и търпеливи с децата си, така че това е печеливш сценарий за всички.

2. Текущи показва, че се грижите за себе си

Виждайки, че отделяте време за себе си редовно, децата ви ще научат важността на поддържането на здравословни навици. Макар че те може да не следват стъпките Ви и да започнат да работят , те ще продължат да имат по-голяма вероятност да научат по примера и да развият други здравословни навици. Можете да бъдете пример за тях, без да се налага да се чувствате, че винаги сте ги омагьосвали.

3. Текущата ви прави щастливи

Поговорката "Вие сте толкова щастлива, колкото най-малкото щастливо дете", вярно е за много родители. Те дълбоко усещат болките и разочарованията на децата си, а настроенията на децата им оказват влияние върху собственото си настроение. Бягането дава на родителите си почивка от собствените си, както и от децата, емоционални борби. Когато започнете да тичате, тялото ви ще освободи тези "чувствам се добре" химикали, които могат да повишат настроението ви. И това щастие може да бъде заразно, тъй като вашите деца се вдигат в блаженството след бягството.

4. Работата ви дава енергия

Децата могат да бъдат малко енергопоглъщащи. Справянето с техните постоянни физически и емоционални нужди може да ви остави да се чувствате напълно изчерпани. Разходките, ходенето и други форми на сърдечно-съдови упражнения спомагат за освобождаването на мощни хормони като ендорфини, които спомагат за повишаване на енергията ви дори и по-късно. Дори ако смятате, че сте прекалено уморени, за да бягате, опитайте се да извършите бърз 10-минутен джог. Най-вероятно ще се почувствате оживени след като сте затоплени и искате да продължите.

5. Тренирането дава по-голяма структура на живота ви

Родителите често се намират в много различни посоки, с постоянно променящи се графици и приоритети. Като стартирате работещ навик, те ще станат фокусни точки във вашата седмица. Ще планирате други неща около тях и вашите дни ще имат по-голяма структура. И като бъдете по-дисциплинирани и организирани, ще бъдете страхотен модел за вашите деца.

6. Изпълнението ще ви даде увереност

Всички родители се борят дали правят правилните решения за децата ни и понякога се съмняват в способностите си. Докато изграждате фитнес с тичане, кръстосани финални линии и изпълняващи цели, вашето самочувствие ще се подобри и това ще се влее в родителската ви роля. Ще се чувствате по-добре оборудвани, за да се справите с всички предизвикателства, пред които се изправяте, докато отглеждате деца

7. Изпълнението ви дава време за себе си

Като родител може да ви е трудно да отделите време за себе си. Отивайки на бягане няколко пъти седмично, ще ви дам известно време да мислите, да слушате музика или просто да излезете навън. Трудно ли е да откриеш, че само време? Направете стартирането като приоритет за себе си, като наемете партньора си на борда, се присъединявате към фитнес залата с грижи за деца или правите размяна на дете с приятел, за да можете да получите време. Това може да изглежда като неприятности, за да се побере, но си струва усилията. Да имате малко "време", може да ви помогне да се чувствате по-спокойни и готови да поемете каквото могат да ви хвърлят децата ви.

8. Работа може да бъде социална изход

Докато някои родители се наслаждават на самото време, което може да осигури, други обичат, че тичането им дава възможност за социализация. Родителите, особено тези, които се грижат за малки деца у дома, често се чувстват изолирани и жадуват за възрастни разговори и приятелство. Потърсете работеща клубна група или кърпичка в района си или приятел с баба или татко и се ангажирайте да се събирате поне веднъж седмично. В допълнение към подобряването на мотивацията за изпълнение, разширяването на социалната Ви мрежа чрез стартиране може да доведе до други лични и професионални ползи .

9. Изпълнението ще ви помогне да спите по-добре

Независимо дали се събуждате за къпане през нощта или чакате за тийнейджъри, като родител, вероятно сте заспали и изчерпани. И всички стресове на родителите понякога правят по-трудно за вас да заспите. Наблюдателите установяват, че колкото повече те бягат, толкова повече телата им се нуждаят от сън, тъй като се ремонтират, докато си почивате. И изследванията потвърждават, че упражнението може да ви помогне да заспите по-бързо и да увеличите времето си на сън.

10. Изпълнението може да осигури време за семейно свързване

Ако сте родител на по-големи деца, съвместната работа може да бъде начин да прекарате малко време с децата си. Дори ако децата ви не искат да бягат, те могат да карат своите велосипеди по пътека, докато бягате заедно с тях. Местните състезания също са чудесен начин за свързване на семействата. Децата могат да развеселят родителите си по време на състезанията си, а след това да участват в състезания за деца.

Източник:

"Аеробното упражнение подобрява съня и качеството на живот при по-възрастни възрастни с безсъние" Reid, Kathryn J., PhD, et. al., Sleep Medicine 2010 Oct; 11 (9): 934-940.