Бери, дата и сладка снежна торта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 105

Мазнини - 4гр

Карби - 14гр

Протеин - 4g

Общо време 36 мин
Подгответе 1 мин , Cook 35 мин
Сервирания 9

Използвайки само половин чаша пълнозърнесто брашно в цялата торта, има повече място за вкусни сладки дати и боровинки, за да блесне.

Датите на накисване във водата им позволяват да се омекотят, така че да могат лесно да се смесват и да се използват като естествен подсладител в печени продукти. Датите са популярен десерт и закуска в много диети в средиземноморски стил. Те са с високо съдържание на няколко важни минерала, включително калий, манган , магнезий и мед и осигуряват значителни количества витамини от калций, желязо, витамин К и В.

Съставки

подготовка

  1. Вземете ямите от датите. Сложете датирани дати в купа и покрийте с вода. Нека да седнем поне за един час.
  2. Загрейте фурната до 350F. Напръскайте тава за 8 x 8 инча с пръскане с масло от канола.
  3. Разбъркайте заедно брашното, бакпулвера, солта, маковите семена и смляното ленено семе в голяма купа. Заделени.
  4. Извадете датите и ги поставете в блендер или кухненски робот с масло от слънчогледово семе, яйца и ванилия. Пулс, докато датите бъдат нарязани на ситно и всичко е смесено.
  1. Изсипете смесената смес в сухите съставки и ги сгънете заедно с гумената шпатула.
  2. Изсипете тестото в приготвената тава и се разстилайте с офсетна шпатула, докато тестото се разпредели равномерно в тигана.
  3. Изсипете плодовете отгоре и леко натиснете в тестото.
  4. Печете за 30-35 минути, като въртите тигана в средата на печенето, докато тортата не изплюе, ръбовете са златисти и клечката за зъби, поставена в центъра, излиза чиста. Оставете да се охлаждате върху тел. Нарежете и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Искате да направите този глутен свободен? Използвайте 1/2 чаша овес без глутен и ги пулсирайте в подобна на брашна консистенция.

Овесът е добър източник на разтворими фибри, които забавят храносмилането и ви помагат да се чувствате препълнени. Разменете фъстъчено или бадемово масло за масло от слънчогледово семе или използвайте сусамови семена вместо маково семе за вариация на вкуса с подобен хранителен профил.

Съвети за готвене и сервиране

Въпреки че понякога е трудно да се изчака, тортата се реже най-добре, след като е имало време да се охлади. Разрязвайте на парчета и обвивайте всяка част поотделно, за да можете да си закуска готов да вземете и да отидете, преди да изтече вратата.

Това е сравнително гъста торта, затова се наслаждавайте на чаша кафе или чай и допълнително масло от слънчогледово масло.

Тази рецепта се придържа към препоръките за рецепта и препоръките за превенция на рака, очертани от Американския институт за ракови изследвания.