Условия за обучение на CrossFit, които трябва да знаете, преди да тръгнете

Вашият Ultimate CrossFit речник

Ако някога сте чували разговора на група CrossFitters, най-вероятно си мислехте, че слушате странен нов английски диалект. Не, "pood" не се отнася до това, което се случва в банята, а "AMRAP" не е новата точка от менюто в местния магазин за сандвичи. CrossFit наистина има собствена култура и това включва своя специален език.

Добрата новина е, че повечето CrossFit lingo са доста лесни за разбиране, след като осъзнаете, че това е най-вече изпълнено с акроними и съкращения, както и куп странни звукови тренировки. Но ако искате да имате някаква представа какво говорят хората за първия път, когато се отправите към кутия (това е фитнес в условията на CrossFit), ще трябва да проучите този речник на CrossFit.

Най-често срещаните термини и съкращения на CrossFit

Освен съкращенията от упражнения и спецификите на отделните тренировки, тези фрази и термини, които ще чуете в повечето кутии на CrossFit, за да опишат тренировките, програмите и цялостната култура, включват изброените по-долу 60 фраза по азбучен ред.

 1. АМРАП (възможно най-много кръгове): Тип тренировка, при която се опитвате да завършите колкото се може повече кръгове от определените упражнения и повторения, колкото можете преди да изтече времето.
 2. ATG или A2G (Ass to Grass): Успокояващо упражнение, при което намалявате глутетата, доколкото можете, към земята, в опит да увеличите обхвата на движение.
 1. Спортист: Всеки участник на CrossFit, без значение колко е нов или неопитен.
 2. Bacon Sizzle: Некомфортната пълна тренировка, която изпълнявате, за да се чувствате комфортно в дните след тежка тренировка. А кимване към неизбежното забавено възпаление на мускулите (вж. DOMS).
 3. Звяр: Кръстосан със силна работна етика.
 1. Beast Mode: Умственият и физически ефект, който се случва, когато CrossFitter (спортист) копае дълбоко и натиска трудно чрез тежка тренировка .
 2. Кутия: фитнес зала CrossFit. Тези гимнастически са склонни да са здрави и "гараж фитнес-като."
 3. BTWD (Отвъд Бялата борса): уеб сайт и приложение, където можете да регистрирате вашите тренировки и резултати от CrossFit. Възпроизвежда факта, че кутиите използват бели дъски за записване на резултатите по време на тренировки.
 4. BW или BWT (телесно тегло): Упражнение, което използва само телесното ви тегло за съпротива.
 5. C2: Отнася се за C2 гребло машина, популярна в много кутии CrossFit.
 6. Чипър: Едно рутинно изпълнение с голям брой упражнения и повторения. Терминът се появи, защото трябва да "откъснете" на тренировката.
 7. Треньор: Терминът, използван за обозначаване на сертифициран треньор на CrossFit или инструктор.
 8. CrossFit Games или CF Games: Ежегодното състезание CrossFit завършва с национално телевизионно събитие, в което участниците изпълняват упражнения от традиционните тренировки на CrossFit в опит да се нарекат най-подходящия мъж или жена на земята. Всеки спортист на CrossFit може да участва в ранните етапи на състезанието. Само най-добрият напредък към Игрите.
 9. CrossFit HQ или CFHQ: оригиналната кутия CrossFit, разположена в Санта Круз, Калифорния, и все още се управлява от основателя на CrossFit, Грег Стъклман. Ежедневните тренировки, публикувани на CrossFit.com, произхождат от централата на CrossFit.
 1. CrossFit Journal: официалната абонаментна онлайн издание на програмата.
 2. CrossFit Lung: Непоносимата кашлица и огънят като горят през гръдния кош, който се извършва след особено тежка тренировка. Това е почти винаги по-лошо по време на студено, сухо време.
 3. CrossFit Open: Първата фаза на CrossFit Games, където всеки спортист на CrossFit може да се състезава онлайн или чрез местната си кутия за изстрел за напредък в CrossFit Regionals.
 4. CrossFit Regionals: Регионалният квалификационен кръг на CrossFit Games.
 5. CTB или C2B (гръден кош): издърпване, при което спортистите трябва да издърпат гърдите си до бара.
 1. DFL (Dead F'ing Last): Словова фраза и съкращение, използвани, когато резултатът от тренировката на спортиста ги постави последно.
 2. DNF ( не е завършил ): Резултат, даден, когато даден състезател не успее да изпълни предписаната работа по време на тренировка със срок.
 3. DNS (не е стартирал): Резултатът е даден, ако даден спортист не може да започне тренировка по някаква причина.
 4. DOMS (закъсняло начало на мускулна болезненост): Докато не се свързва само с CrossFit, DOMS се отнася до болезнеността, която често се определя в един до два дни след тежка тренировка.
 5. EMOM (Every Minute In Minute): Тренировка, при която е предписано упражнение в началото на всяка минута за определен брой минути. Например, тренировка може да се обади за 10 kipping pullups EMOM за пет минути. В началото на всяка минута, спортистите трябва да изпълняват 10 пикапи. До края на петте минути, целта е да сте завършили общо 50 kipping pullups.
 6. Firebreather: Най-високопоставените спортисти на CrossFit, които винаги изглежда, че завършват тренировките си и все още имат енергия, за да развеселят своите колеги CrossFitters.
 7. За време: Стил на тренировка, който набляга на скоростта. По същество той принуждава спортистите на CrossFit да извършат тренировката възможно най-бързо. Резултатите се базират на времето до завършване.
 8. GHD (Glute Hamstring Developer): Специално оборудване, специално разработено за насочване на глуте и хамут.
 9. Коза: Упражнение, за което не сте много добър в ... още.
 10. Горила: Подобно на "зверове" и "огненокоси", този човек няма никакъв проблем да натоварва дори и най-трудните тренировки.
 11. GPP (General Physical Preparedness): Фразата, използвана в CrossFit по отношение на цялостната физическа годност.
 12. Грег Стъклман: Основателят на CrossFit.
 13. GTG (Grease the Groove): Вид на брутално звучащата фраза, която отразява ефективността на много подмаксимални серии от упражнения, разпределени на разстояние през целия ден. Например, може да извършите шест комплекта от 25 въздушни клека, за общо 150 въздушни клякайки, завършени до края на деня.
 14. H2H или HTH (Hand to Hand): Борба техника (както в борбата ръка-ръка), която може да се отнася и до специфична техника на kettlebell juggling, преминаваща през kettlebell от ръка на ръка.
 15. KB (Kettlebell): Устройство за тренировка с формата на звънец, обичайно използвано в CrossFit тренировки.
 16. KTE (Колене на лактите): Увиснали упражнения, при които атлетите висят от бара (сякаш се готвят да издърпат), след което коленете си колкото се може по-високо, като се стремят да докоснат коленете си до лактите.
 17. Met-con: Абревиатура за "метаболична кондиция", стил на тренировка, предназначен да подобри сърдечно-съдовата издръжливост, често чрез използване на интервални тренировки с висока интензивност .
 18. Pood (Pd): Измерване на теглото на kettlebells. Един пуд е приблизително 36 паунда.
 19. PR (личен запис): най-доброто представяне на дадена тренировка или тренировка.
 20. Пуки клоуна: Наистина ужасен "талисман" на CrossFit, който подчертава отрицателните резултати, които могат да възникнат, когато спортистите прекаляват по време на тренировките си. С други думи, може да повърнете.
 21. Позиция на рафта: Поставянето на претеглена лента, когато се поддържа от ръцете точно пред гърдите, лежи върху костната яка и предните делтоиди.
 22. Rep: Съкращение за "повторение", дума, която означава едно цялостно завършване на дадено упражнение.
 23. ROM (обхват на движение): Термин, който описва колко гъвкавост има спортистът в дадена връзка. Диапазонът на движение може да варира от индивидуален до индивидуален и съвместен със ставите. Една от целите на CrossFit е да поддържа и увеличава ROM за подобряване на цялостната фитнес.
 24. Rx'd as Rx'd: Rx е съкращението за "предписано", така че когато тренировката използва фразата "Rx'd като Rx'd", трябва да се изпълнява точно както е написано, без никакви корекции или модификации.
 25. RM (максимално повтаряне ): Максималното количество тегло, което можете да вдигнете за определен брой повторения. Например, RM за едно повторение ще бъде по-голямо от вашето RM за 10 повторения.
 26. Резултат: Всяка тренировка на CrossFit е състезание, а състезателите се оценяват въз основа на общия им брой повторения, извършени по време на тренировка. Ахлетите могат да проследяват резултатите си и да сравняват резултатите си с по-голямата общност на CrossFit на CrossFit.com.
 27. Набор: Пълна поредица от повторения. Например, ако една тренировка изисква 10 въздушни клека да бъдат изпълнени в един ред, пълен комплект е завършен, когато всички 10 въздушни клякам са готови. Повечето тренировки са формулирани по следния начин: "Изпълнете три комплекта от 15 повтарящи се въздушни клекове".
 28. SPP (Специфична физическа готовност): Как CrossFit се отнася до обучение за умения или колко добър е спортистът в даден компонент на уменията, основаващи се на фитнес. Например, SPP може да прецени колко бързо един спортист може да завърши упражнение в сравнение с други спортисти.
 29. Стабилизиране на Midline: Друг начин да кажете: "Затегнете ядрото си". Това е начин да напомним на спортистите да обърнат внимание на мускулите, които поддържат и стабилизират гръбнака, за да насърчат добрата форма при предизвикателни движения.
 30. Бордът: бяла дъска или табла, където се проследяват ежедневните резултати от тренировки във всяка кръгла кутия.
 31. Докосване и преместване (TnG): Стил на обучение, който обезсърчава поставянето на паузи или почивките между повторенията по време на сет.
 32. TTB или T2B (Toes to Bar): Особено предизвикателно упражнение, при което спортистът започва с висящ от издърпващ бар, след което използва ядрото си и бедрата си, за да изтегли краката си докосвайки бара.
 33. Табата: Обучението по Tabata е специфичен тип интерфейс с висока интензивност, при който спортистите изпълняват поредица от осем кръга от 20 секунди работа, последвани от 10 секунди почивка. Пълната Tabata отнема само четири минути. Работните периоди се извършват при възможно най-висока интензивност.
 34. Tabata Това е много специфичен тренировъчен протокол на Tabata, където се извършват общо пет табати - всеки един за клякания, гребане, издърпвания, сейп и бързи движения. Единичен период на почивка е разрешен между всяка Tabata. Общата тренировка продължава само 24 минути.
 35. The Hero WODs: Тези трудни тренировки са кръстени след падналите военнослужещи и жените като доказателство за героизма и силата им. Hero WODs се освобождават периодично от централата на CrossFit, а от октомври 2016 г. имало над 160 различни герои WOD. Можете да научите за военнослужещите и жените, на които са назовани, на страницата за често задавани въпроси на CrossFit.
 36. "Момичетата": Тези тренировки са добре познати стандартизирани тренировки, създадени от щабквартирата на CrossFit, като начин за спортистите да следят напредъка си с течение на времето. Оригиналните шест "момичета", пуснати през 2003 г., са Анги, Барбара, Челси, Даян, Елизабет и Фран. Останалите девет - Синди, Грейс, Карън, Джаки, Нанси, Изабел, Мери, Хелън и Линда - бяха освободени с течение на времето. Тези видове сравнителни тренировки не се извършват много често.
 37. "Новите момичета": Допълнителни тренировъчни тренировки, пуснати от щабквартирата на CrossFit, се различават само от първоначалните 15 с по-късното им въвеждане. Новите момичета за тренировки включват: Ани Ева, Кели, Лин, Никол, Аманда, Гуен, Маргарита, Канди и Маги.
 38. Непрекъснато (UB): Тип тренировка, при която сетове, повторения или упражнения са предназначени да се изпълняват последователно без никаква почивка. Ако не успеете да продължите "непрекъснато", трябва да започнете от самото начало.
 39. Чичо Рабдо: Друг брутен, неофициален "талисман", който изобразява ужасните странични ефекти, които се появяват, когато прекомерно трудната тренировка се окаже ужасно погрешна, което води до много сериозно състояние, рабдомиолиза .
 40. WO или W / O (тренировка): Просто съкращение за общата работа на деня.
 41. WOD (тренировка на деня): Официалната тренировка, извършена в полето на CrossFit в даден ден.
 42. YBF (Ще бъдете добре): Предполагаем окуражаващ обрат на фразата, който трябва да направи спортистите само малко притеснени. Ще се оправиш ли наистина? Отговорът е може би, да, но не без да изхарчим много работа и усилия.