Избягвайте да печелите тегло след сватбата

Ако се омъжите, вероятно си представяте бъдеще, изпълнено с романтични образи - дълги разходки по плажа, докато държите ръцете си и гледате един към друг любезно през изпитанията на живота. Това, което не си представяте, е, че двамата сте разтегнати на дивана 10 години по-късно, с тегло над 30 килограма. Докато по-скоро бихме си помислили, че имаме по-зловещо бъдеще, реалността е малко по-различна.

Нарастването на теглото е често срещано, тъй като остаряваме, но брачните хора могат да спечелят от 6 до 9 килограма повече от единични хора, което може да ви накара да искате да удряте обувките си и да спринтирате по пътеката, за да изгорите още няколко калории.

Поставяне на британските лири

Има редица теории за това, защо получаваме тегло след като се омъжим, но това винаги е грешка на съпруга или така ми казваха жените ми клиенти. Едно проучване, публикувано в " Затлъстяването", установява, че споделената среда може да "увеличи вероятността да стане затлъстяване, да влияе на съгласуваността на партньорите и може да бъде важна цел за интервенция на затлъстяването". Други причини могат да включват:

Друг проблем е, че увеличаването на теглото често се промъква и може би дори не осъзнавате, че гледате повече телевизия или че сте пропуснали вашето неделно сутрешно бягане за няколко седмици. Преди да приемете навиците на партньора си, отделете малко време, за да планирате бъдеще, което е по-здравословно и за двама ви.

Избягвайте увеличаване на теглото

1. Създаване на добри навици в началото

Както много брачни двойки могат да ви кажат, това, което правите заедно често става навик и един от любимите навици включва диван, телевизор и зад вас. Ако гледате телевизия всяка вечер, шансовете са добри, че ще се справяте и много години след това. Някои идеи за избягване на това:

2. Справете се с вашите стилове на хранене

Може да бъдете изкушени да се откажете от навиците си за здравословно хранене след сватбата или да принудите другия човек да изостави своите хранителни навици в полза на вашите. Адаптирането не винаги е лесно, особено ако имате различни хранителни подходи. Ако беше запазила фризера, пълна с кучета от царевица и Скисърс, тя нямаше да е много щастлива да отвори вратата на замразената изненада на тофу-дървесната коричка и лимон-клин. От друга страна, може би е трудно да се съпротивлявате на изкушението, ако непрекъснато виждате Snickers всеки път, когато погледнете във фризера.

Работил съм с редица клиенти с този проблем и те са открили различни начини за договаряне на минното поле за хранене:

Вие обаче правите нещата, говорете за това как можете да улесните един на друг. Ако той е наркоман и не можеш да го заобиколиш, дай му собствен таен кабинет и се съгласява, че ще го изяде само когато не си наоколо. Ако тя принуждава при всяко хранене да изненадва изненадата си от тофу-дърво-кората-лимон-клин, направете правило, че ще я изпробвате веднъж и ако не ви хареса, тя ще трябва да опита дърво без блато рецепта.

Ние често изоставяме стария си живот, когато се женим, и в някои отношения е добре да създадете нови практики, за да ви приближим по-близо. Осигуряването на здравословен начин на живот може да бъде трудно, но си струва усилията, ако ви помага да избегнете тези след сватбени паунда.

Източници:

Н. Гордън-Ларсън П. Влизането в романтичното партньорство е свързано със затлъстяването. Затлъстяване 2009 юли; 17 (7): 1441-7.